Benvolguts/des gourmets, avui us portem un plat de cuscús amb verdures i panses.

El cuscús és un plat àrab que es caracteritza per a ser un bona base que substitueix l’arròs. Generalment, se sol combinar amb verdures, panses, entre d’altres complements. No obstant això, pots combinar-ho al teu gust i donar-li el teu toc personal. Depén de tu. T’animes?

recepta-cuscus-verdures-panses

Una recepta internacional per cuidar-se

Per això, us presentem una recepta de Recetas sin lactosa que us servirà.

Ingredients del cuscús amb verdures per a 4 persones

  • 250 gr. cuscús eco d’Eco-salim
  • 250 ml. brou de pollastre (o brou de verdures)
  • 1 pebrot groc
  • 150 gr. carbassa
  • 1/2 carbassó
  • 2 grans d’all
  • Curri, canyella, gingebre i comí mòlt
  • coriandre fresc
  • 1 cda. margarina vegetal
  • Panses
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre mòlt i sal

Elaboració de la recepta

  1. Rentem bé i tallem la verdura en daus molt petits. L’all el piquem molt bé i l’integrem a la verdura.
  2. En una cassola amb unes tres cullerades d’oli d’oliva sofregim a foc mig fort la verdura sense arribar a sofregir-la massa (que quedi una mica al dente).
  3. Quan li quedin uns minuts afegim les panses, el comí, el gingebre i la canyella mòlta.
  4. En un pot posem a escalfar 250 ml. de brou de pollastre (o de verdures o de carn) i quan doni el primer bull ho retirem del foc i afegim al cassó els 250 gr. de cuscús, i ho deixem hidratant durant tres minuts amb el pot tapat.
  5. Després dels tres minuts, afegim una cullerada de margarina vegetal o d’oli d’oliva i remenem uns segons al foc perquè no s’endureixi el cuscús i el gra quedi solt.
  6. Després barregem el cuscús amb el sofregit de verdures i amb el coriandre fresc picat.

El maridatge per al cuscús amb verdures

Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes.

En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

cervesa-feral-bripau