recepta-cuscus-verdures-panses

Una recepta internacional per cuidar-se

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 250 gr. cuscús eco d’Eco-salim
  • 250 ml. brou de pollastre (o brou de verdures)
  • 1 pebrot groc
  • 150 gr. carbassa
  • 1/2 carbassó
  • 2 grans d’all
  • Curri, canyella, gingebre i comí mòlt
  • coriandre fresc
  • 1 cda. margarina vegetal
  • Panses
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre mòlt i sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem bé i tallem la verdura en daus molt petits. L’all el piquem molt bé i l’integrem a la verdura.
  2. En una cassola amb unes tres cullerades d’oli d’oliva sofregim a foc mig fort la verdura sense arribar a sofregir-la massa (que quedi una mica al dente).
  3. Quan li quedin uns minuts afegim les panses, el comí, el gingebre i la canyella mòlta.
  4. En un pot posem a escalfar 250 ml. de brou de pollastre (o de verdures o de carn) i quan doni el primer bull ho retirem del foc i afegim al cassó els 250 gr. de cuscús, i ho deixem hidratant durant tres minuts amb el pot tapat.
  5. Després dels tres minuts, afegim una cullerada de margarina vegetal o d’oli d’oliva i remenem uns segons al foc perquè no s’endureixi el cuscús i el gra quedi solt.
  6. Després barregem el cuscús amb el sofregit de verdures i amb el coriandre fresc picat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

cervesa-feral-bripau

Recepta extreta de: https://www.recetassinlactosa.com/cuscus-marroqui-con-verduras-y-pasas/