Sabor cruixent
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 120 grs. formatge parmesà ratllat
- 4 talls pernil ibèric tallat a tires de Embotits Subirats
- Enciam variat
Ingredients per a la tapenade
Podeu comprar-la ja elaborada per Aixada Conserves.
- 1 gra d’all
- 80 grs. olives verdes sense pinyol
- 5 tomàquets semisecs, en oli, escorreguts
- 3 c / s oli d’oliva
- Sal i pebre
Ingredients per a la vinagreta
- 1 c / s vinagre
- 2 c / s oli d’oliva verge
- 1 c / c mel
- 1 c / c mostassa de Dijon
- 1 escalunya, picada
Elaboració de la recepta
- Barrejar el formatge amb el pernil i formar 12 cercles sobre silpat o paper sulfuritzat en una safata de forn. Aplanar lleugerament amb la mà i coure al forn a 200 graus durant 8 minuts. Retirar-los, amb cura, i deixar-los refredar damunt d’una reixeta.
- Tritureu grollerament els ingredients de la tapenade. Provar i salpebrar al gust (compte, les olives li donen molt gust). Reservar.
- Barrejar en un tàper l’enciam amb els ingredients de l’amaniment i sacsejar-ho perquè quedi ben amanit.
- Posar un cruixent a cada plat, repartir una mica de tapenade, amanida i tapar amb un altre cruixent. Repetir i acabar amb un cruixent.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta d’aquí