recepta-cruixent-formatge-pernil-iberic-tapenade

Sabor cruixent

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 120 grs. formatge parmesà ratllat
  • 4 talls pernil ibèric tallat a tires
  • Enciam variat

 

Ingredients per a la tapenade

Podeu comprar-la ja elaborada per Aixada Conserves.

  • 1 gra d’all
  • 80 grs. olives verdes sense pinyol
  • 5 tomàquets semisecs, en oli, escorreguts
  • 3 c / s oli d’oliva
  • Sal i pebre

 

Ingredients per a la vinagreta

  • 1 c / s vinagre
  • 2 c / s oli d’oliva verge
  • 1 c / c mel
  • 1 c / c mostassa de Dijon
  • 1 escalunya, picada

 

Elaboració de la recepta

  1. Barrejar el formatge amb el pernil i formar 12 cercles sobre silpat o paper sulfuritzat en una safata de forn. Aplanar lleugerament amb la mà i coure al forn a 200 graus durant 8 minuts. Retirar-los, amb cura, i deixar-los refredar damunt d’una reixeta.
  2. Tritureu grollerament els ingredients de la tapenade. Provar i salpebrar al gust (compte, les olives li donen molt gust). Reservar.
  3. Barrejar en un tàper l’enciam amb els ingredients de l’amaniment i sacsejar-ho perquè quedi ben amanit.
  4. Posar un cruixent a cada plat, repartir una mica de tapenade, amanida i tapar amb un altre cruixent. Repetir i acabar amb un cruixent.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Vermut Terrània Essential de Ratafia Terrània, un vermut mediterrani d’elaboració artesana, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies.

vermut-terrania-essential-reserva

Recepta extreta de: http://blogexquisit.blogs.elle.es/crujiente-de-queso-y-jamon-iberico-con-tapenade/