OliD'oliva

El descens de l´oli

Aquest producte mediterrani es troba en un descens continu des de fa un any. Si en 2018 costava al voltant de 3,4€ el litre, de mitjana entre els diferents productes d’oli d’oliva, ara la mateixa quantitat costa 2,38€, això significa un descens significatiu en el preu del 30€% en tan sols un any. De tal manera que, el productors s’han pronunciat al respecte per trobar solucions, i no arribar a vendre el producte per sota el seu cost.

Tot aquest succés s’ha produït per l’augment de la oferta d’oli, fet que ha deixat el preu sota mínims. Conseqüència de que encara no finalitza la temporada de recollida d’oliva en diferents zones del mediterrani, per tant la disponibilitat d’aquest producte seguirà constant.

Una solució a temps

Cansats d’aquesta situació, els productors no entenen com amb la mateixa producció d’oli de l’any passat, els preus s’han desplomat un 30%, per tant es troben en la recerca d’alguna solució.

Una de les propostes que ha suggerit la COAG (Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos) al Ministeri d’Agricultura i Pesca que demani a la Unió Europea, l’activació immediata de una mesura per poder emmagatzemar l’oli d’oliva per així poder frenar la caiguda en aquest sector. Aquesta acció suposaria que els agricultors deixarien la producció, i mantindrien l’oli  guardat, sense treure-ho al mercat, amb la finalitat de que aquesta manca del producte produís una pujada en els preus.