recepta-filet-vedella-salsa-ametlles

Senzillament espectacular

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 filet de vedella gran de Can Mabres
  • 15- 20 ametlles torrades
  • 1/2 litre de nata líquida per cuinar
  • Concentrat de carn
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer tallem el filet a medallons i els marquem per tots dos costats en una paella amb un raig d’oli d’oliva. És important que l’oli estigui calent abans de saltar el filet. Reservem.
  2. Piquem en un morter les ametlles i les posem en una altra paella juntament amb la nata i una cullerada de concentrat de carn i deixem que es cuini a foc lent uns minuts.
  3. A continuació, afegim sal i un pessic de pebre. En aquest punt comprovem si la salsa està prou espessa o no, deixem que es segueixi cuinant fins a obtenir el gruix desitjat.
  4. També podem afegir més ametlles, segons ens sembli. Si la salsa està molt espessa, podem afegir una mica de llet per aclarir-la.
  5. Ara afegim els medallons de filet i també l’oli de la paella on els hem marcat.
  6. Els mantenim al foc uns minuts i ja tenim llest el filet de vedella amb salsa d’ametlles. Pots acompanyar aquest plat amb arròs o unes verdures a la planxa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un XYZ t (quarta dimensió) del Celler Aibar, un vi de color vermell mate picota molt intens. Aroma intens a melmelades de mora. Discretament làctic. Entrada en boca molt dolça. Moderadament astringent. Posteriorment s’allarga, en memòria de les melmelades. Considerablement glicèric.

vi-xyz-t-celler-aibar

Recepta extreta de: https://unareceta.com/solomillo-de-ternera-en-salsa-de-almendras/