Unes postres suaus i dolces

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 l. de llet fresca de Mas Eusebi
  • 7 ous
  • 200 gr. de sucre
  • 15 gr. de farina fina de blat de moro
  • 1 beina de vainilla

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem separant els rovells de les clares dels ous. Col·loquem els rovells en un bol i els barregem amb el sucre, la farina de blat de moro i un rajolí de llet.
  2. En un altre recipient muntem les clares a punt de neu.
  3. Posem la resta de la llet en un cassó al foc amb la beina de vainilla oberta. Quan estigui calent, anem agafant cullerades grans de clara muntada i les tirem a la llet, deixant-les un moment perquè es coguin. Les anem traient i les reservem en un plat.
  4. Retirem la llet del foc i la colem. Li afegim la barreja que havíem fet amb els rovells d’ou, barrejant tot bé. Tornem a col·locar al foc i, quan comenci a bullir, apartem sense deixar de remenar.
  5. Servim la crema en plats de sopa o bols amb les clares cuites sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un licor de vainilla de Teichenné, un licor de color transparent, brillant i cristal·lí. Aroma intensa, fina i delicad que ens evoca a la fragància de les baines de vainilla (Vanilla planifolia). Subtil i sedós en boca. Rodó i equilibrat, confereix bona estructura i persistència al paladar. Servir molt fred.

Recepta extreta de: https://sevilla.abc.es/gurme/recetas/crema-aranesa-con-claras/