Unes postres suaus i dolces
Ingredients per a la recepta
- 1 l. de llet fresca de Mas Eusebi
- 7 ous
- 200 gr. de sucre
- 15 gr. de farina fina de blat de moro
- 1 beina de vainilla
Elaboració de la recepta
- Comencem separant els rovells de les clares dels ous. Col·loquem els rovells en un bol i els barregem amb el sucre, la farina de blat de moro i un rajolí de llet.
- En un altre recipient muntem les clares a punt de neu.
- Posem la resta de la llet en un cassó al foc amb la beina de vainilla oberta. Quan estigui calent, anem agafant cullerades grans de clara muntada i les tirem a la llet, deixant-les un moment perquè es coguin. Les anem traient i les reservem en un plat.
- Retirem la llet del foc i la colem. Li afegim la barreja que havíem fet amb els rovells d’ou, barrejant tot bé. Tornem a col·locar al foc i, quan comenci a bullir, apartem sense deixar de remenar.
- Servim la crema en plats de sopa o bols amb les clares cuites sobre.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un licor de vainilla de Teichenné, un licor de color transparent, brillant i cristal·lí. Aroma intensa, fina i delicad que ens evoca a la fragància de les baines de vainilla (Vanilla planifolia). Subtil i sedós en boca. Rodó i equilibrat, confereix bona estructura i persistència al paladar. Servir molt fred.
Recepta extreta de: https://sevilla.abc.es/gurme/recetas/crema-aranesa-con-claras/