L’experiència ‘Benvinguts a Pagès‘ torna a Catalunya el cap de setmana de l’1 i 2 de juny. La gran festa de la pagesia catalana celebra aquest 2019 la quarta edició i suma més de 55.000 visitants en les tres edicions anteriors. Conèixer vaques de raça Bruna del Pirineu, acompanyar els pagesos d’una horta ecològica de Girona, descobrir les darreres embarcacions de pesca a la Barceloneta o bé posar-se el vestit d’apicultor per entendre el procés d’elaboració de la mel a les Garrigues són algunes de les activitats proposades. La iniciativa de país permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost.
El cap de setmana de ‘Benvinguts a Pagès’ gira al voltant de les visites gratuïtes a prop de 200 granges i explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres de Catalunya. L’experiència es complementa amb la participació de més de 130 restaurants, que ofereixen el menú ‘Benvinguts a Pagès’ amb productes de temporada i de proximitat, i les estades a més de 200 allotjaments rurals. Finalment, durant el primer cap de setmana de juny també es programen més d’un centenar d’activitats complementàries (fires gastronòmiques, visites guiades, col·loquis, concerts, passejades i exposicions, entre d’altres).
‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura a través de Prodeca, el Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els consells comarcals, consorcis i oficines de turisme així com nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.
Entre els participants trobareu:
- COOPERATIVA RAMADERS DE MUNTANYA DEL BERGUEDÀ
- VINYA JANINE
- CELLER GRAU I GRAU
- CELLER LA BOTERA
- BETARA
- FORMATGERIA LAURA
- MAS BURET
- HORT DEL SILENCI
- OLIS CAN CATALÀ
- CAL VALLS