Cruixents i delicioses
Avui fem costelles de porc de Cal Vivet en adob a la provençal! Una recepta cruixent i deliciosa que acompanyarem amb un vi negre Baltana Selecció de Bodega Miquel Jané! Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 2 costellams de porc de Cal Vivet
- 3 grans d’all
- ½ copa de vi negre
- Suc de ½ llimona
- Herbes provençals al gust (orenga, farigola, romaní, llorer)
- Oli d’oliva verge
- Sal i pebre a gust
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
Elaboració de la recepta
- Salpebrem les costelles
- En primer lloc, col·loquem les costelles en una safata i afegir-li sal i pebre.
- Preparem l’adob
- Després, en un morter preparem l’adob. Per a això, col·loquem la barreja d’herbes provençals ja preparat o seleccionem el gust personal. Posem orenga, farigola, llorer, alfàbrega, romaní, etc. Afegim els grans d’all prèviament tallats, el pebre vermell, dues cullerades d’oli i el pebre vermell. Piquem i barregem bé els ingredients i deixem reposar durant 30 minuts perquè realcin els sabors.
- Adobem la carn
- Quaranta-cinc minuts abans de coure la carn, la col·loquem en una safata de forn i banyem amb l’adob tenint cura que s’impregni bé. Aboquem a sobre el vi negre i deixar marinar.
- Coem la carn
- Preescalffem el forn a 180 °. Donem un punt de sal i pebre per sobre de la carn. Portem la safata a forn i coem durant 30 minuts , controlant que no s’assequi. Si cal, incorporem una mica de líquid que pot ser una mica més d’adob.
- Retirem i servim
- Una vegada que es vegi daurat i cruixent, retirem la safata i servim calent acompanyat d’unes patates, puré o amanida.
Maridatge
Podem acompanyar amb un Baltana Selecció de Bodega Miquel Jané, un vi negre de capa mitjana amb unes tonalitats a cirera madura que denoten un vi amb una bona vida dins l’ampolla. Lleuger toc de fusta i vainilles a causa de la llarga criança en bótes, maquillat amb els aromes de fruita vermella molt madura, amb uns tons d’herbes de sota-bosc, balsàmics i molt fresc. Destaca el seu taní arrodonit i la combinació excel·lent entre la fruita i la fusta de la barrica
Baltana Selecció
Font: Okdiario