Bonítol en escabetx suau de vinagre de poma
Una recepta exquisida i suau
Ingredients per a la recepta
- 1 rodanxa d’1kg. de bonítol
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 4 alls
- 4 fulles de llorer
- 12 grans de pebre variada
- ¼ litre de vinagre de poma de qualitat d’Arantast
- ½ litre de brou de peix
- Sal, farina, pebre mòlt i oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Netegem el bonítol
- Trossegem el bonítol i li traiem la raspa interna.
- Daurem el bonítol
- Tirem sal, pebre i escampem una mica de farina perquè la salsa espesseixi una mica. A continuació daurem en una paella. Retirem i reservem.
- Ofeguem les verdures
- Tallem la pastanaga i la ceba en juliana gruixuda si t’agrada al dent o fina si vols que estigui molt tendra. Els alls, el llorer i els pebres es tiren sencers i en el cas dels alls, sense pelar. Afegim a la cassola on hem daurat el bonítol i ofeguem.
- Coem les verdures
- Hi tirem el vinagre i ofeguem 2 minuts. A continuació incorporem el brou de peix i un got d’aigua. Coem a foc mig el temps necessari perquè la verdura estigui al gust personal: 4 minuts, al dent; 15 mínim perquè estigui tendra.
- Afegim el bonítol i acabem de coure
- Quan la verdura estigui feta a el gust, baixem el foc i tirem el bonítol. Coem 2-3 minuts, s’acabarà de fer amb la calor del guisat i així quedarà sucós.
Maridatge
Podem acompanyar amb una sidra a l’estil Basc d’Arantast, sense transvasament de varietats de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. Fermentada en barrica de castanyer. La sidra amb més personalitat, molt transparent, on s’expressen bé els llevats salvatges. L’oferim en ampolles de 750 ml.
Sidra Arantast
Font: Recetas de cocina