Bonítol en escabetx suau de vinagre de poma

Bonítol en escabetx suau de vinagre de poma

Una recepta exquisida i suau

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 rodanxa d’1kg. de bonítol
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 4 alls
  • 4 fulles de llorer
  • 12 grans de pebre variada
  • ¼ litre de vinagre de poma de qualitat d’Arantast
  • ½ litre de brou de peix
  • Sal, farina, pebre mòlt i oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Netegem el bonítol
    • Trossegem el bonítol i li traiem la raspa interna.
  2. Daurem el bonítol
    • Tirem sal, pebre i escampem una mica de farina perquè la salsa espesseixi una mica. A continuació daurem en una paella. Retirem i reservem.
  3. Ofeguem les verdures
    • Tallem la pastanaga i la ceba en juliana gruixuda si t’agrada al dent o fina si vols que estigui molt tendra. Els alls, el llorer i els pebres es tiren sencers i en el cas dels alls, sense pelar. Afegim a la cassola on hem daurat el bonítol i ofeguem.
  4. Coem les verdures
    • Hi tirem el vinagre i ofeguem 2 minuts. A continuació incorporem el brou de peix i un got d’aigua. Coem a foc mig el temps necessari perquè la verdura estigui al gust personal: 4 minuts, al dent; 15 mínim perquè estigui tendra.
  5. Afegim el bonítol i acabem de coure
    • Quan la verdura estigui feta a el gust, baixem el foc i tirem el bonítol. Coem 2-3 minuts, s’acabarà de fer amb la calor del guisat i així quedarà sucós.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb una sidra a l’estil Basc d’Arantast, sense transvasament de varietats de la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. Fermentada en barrica de castanyer. La sidra amb més personalitat, molt transparent, on s’expressen bé els llevats salvatges. L’oferim en ampolles de 750 ml.

Sidra Arantast

Sidra Arantast

Font: Recetas de cocina