El Mas d’Edetària Selecció, del celler Edetària (Denominació d’Origen Terra Alta) ha estat reconegut amb la distinció de Vi de Finca pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a proposta de l’INCAVI.
‘El Mas d’Edetària Selecció’, el primer vi de finca de la DO Terra Alta
Per tant, es converteix en el primer vi de la DO Terra Alta en rebre aquesta qualificació que, a més de les característiques singulars i climàtiques, distingeix els vins de raïms procedents d’una mateixa finca, que segueix uns protocols més exigents per part de la DO pel que fa a producció i rendiments.
La denominació de Vi de Finca atorga el prestigi nacional i internacional que aquest vi ha tingut al llarg d’aquests darrers deu anys.
La finca, El Mas d’Edetària, està situada a Gandesa, i és la finca on està ubicat el celler d’aquest vi. Les parcel·les de vinya qualificades són d’una extensió d’1,18ha i de les varietats Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena.
La producció d’aquest vi prové de les vinyes que envolten el celler, vinyes velles que representen la màxima expressió del terrer i la mediterraneïtat dels vins d’Edetària.
Reconeixement singular
“És un honor rebre aquest reconeixement a l’autenticitat i la singularitat de la nostra feina, una feina basada en l’elaboració de vins amb varietats autòctones de vinyes velles en un terrer únic de marcada personalitat”, afirma Joan Àngel Lliberia, responsable d’Edetària.
Des de la DO Terra Alta es mostren molt satisfets per aquest reconeixement, que suposa tota una fita per a la DO. “Estem molt contents i orgullosos d’aquest reconeixement, tant per la bona feina feta des del celler Edetària, com pel que significa per la DO Terra Alta. Aquest reconeixement suposa un gran impuls per a la DO i ens col·loca al selectiu mapa de denominacions d’origen catalanes amb vins amb la qualificació de Vi de Finca”.
Vi elegant
El Mas d’Edetària Selecció s’elabora amb Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena. Amb una gran i complexa expressió aromàtica, aquest vi transmet el ventall de varietats i la singularitat del sòl de tapàs i tapàs blanc on creixen les seves vinyes.
Té una criança de dotze mesos en bóta de roure francès de 500 litres que li permet acaba de matisar harmònicament tot el conjunt. Amb un intens intens color vermell, els seus primers aromes són balsàmics i mentolats.
Amb un moviment de la copa apareixen fruites vermelles madures, així com saborejar les espècies, cacau i fulla de tabac. En boca és potent, sedós, amb tanins rodons i molt integrants. Destaca per la seva complexitat i elegància gràcies a una bona acidesa.
Gandesa
El celler Edetària es va construir l’any 2003 envoltant de vinyes, les que avui donen nom al primer Vi de Finca del celler. L’edifici, de línies senzilles i modernes, està ubicat en un paratge únic i perfectament integrat en el paisatge.
Tots els elements que l’envolten -les vinyes, la plana de Gandesa, les muntanyes de Pàndols-Cavalls i la serralada dels Ports- es fonen i creen un escenari únic.
Et recomanem:
Un dia pel Barcelona Wine Week