Costella de Porc

Sabors que combinen a la perfecció

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 800 g de costella de porc trossejada
  • 370 g de préssecs d’Ordal tallats a quarts de Joan Massana Planas
  • 2 cullerades soperes de farina de blat de moro
  • 50 ml d’oli de gira-sol o de blat de moro
  • 1 ceba morada
  • 100 g de pebrot vermell
  • 100 g de pebrot verd
  • 100 g de pebrot groc
  • 100 ml d’aigua
  • 2 grans d’all picat
  • 2 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes de vinagre blanc de vi
  • 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
  • 2 cullerades soperes de salsa de soja
  • Sal

Elaboració de la recepta

  1. Començarem salant la carn i posteriorment passant-la per la farina de blat de moro per arrebossar. Escalfem una cassola amb l’oli i saltegem les costelles fins que estiguin daurades. Reservem en un plat.
  2. D’altra banda piquem en trossos mitjans la ceba i els pebrots, els afegim a l’olla i a foc fort i sense deixar de moure els sofregim durant uns minuts. Afegim la carn a les verdures i posteriorment l’aigua, els grans d’all, el sucre, el vinagre, la salsa de tomàquet i la salsa de soja.
  3. Prosseguim la cocció durant una hora i quart vigilant que no se’ns enganxi i en tal cas, afegint petits pouets d’aigua per mantenir la mateixa quantitat de salsa agredolça. Quan faltin uns vint minuts per acabar la cocció afegir els préssecs a quarts, deixant que es facin lentament juntament amb la costella de porc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi de color rosa pàl·lid amb reflexes metàl·lics que li ressalten la brillantor, en nas trobem una gran intensitat de préssec i aranja donant així un vi suau i fresc que podem gaudir amb amanides, arrossos i pastes.

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/costilla-de-cerdo-agridulce-con-melocotones-receta