MOZZARELLA DE BÚFALA, FORMATGE ARTESANAL
La mozzarella de búfala és aquest aquós formatge que per a molts, i sense necessitat de ser italians, s’ha convertit en la seva major afició culinària dins del món dels formatges.
Està elaborat de forma artesanal, sense conservants .
Les rèpliques d’aquest formatge són les que es realitzen amb llet de vaca, perquè aquest producte gaudeix de gran demanda i donada l’escassetat de la llet de búfala, es va optar per elaborar-lo també amb un altre tipus de llets com la de vaca o fins i tot d’ovella.
Si parlem etimològicament, descobrirem que el seu nom procedeix de ‘mozzare’, que significa ‘quallades de treball de mà’. No obstant això, la producció de llet de búfala viu una edat d’or, perquè en els últims anys s’ha incrementat la seva producció, sobretot en països com Colòmbia. “Cada vegada és major l’interès en recerques i inversió per la llet de búfala en diversos països, degut principalment al seu atractiu contingut de nutrients.
En comparació amb la llet de vaca, la de búfala té un major contingut de greix, proteïna crua, lactosa, sòlids totals, vitamines i minerals, que la converteixen en un ingredient adequat per a la fabricació d’una àmplia varietat de productes lactis.
Mozzarella de Búfala
PROPIETATS:
A més de tenir un sabor suau i lletós, la mozzarella és un formatge fresc que destaca pel seu elevat contingut en proteïnes, necessàries per al desenvolupament d’uns músculs sans i el bon funcionament de l’organisme en general.
Encara que es tracta d’un formatge fresc, no vol dir que no engreixament. Pel que el seu consum ha de ser part d’una dieta variada i sense abusos entre els qui presenten problemes de sobrepès.
D’altra banda, la mozzarella és rica en fòsfor i calci, necessaris per a la bona salut d’ossos i dents. Així mateix, això també facilita la digestió.
En contenir ferro, permet combatre problemes d’anèmies, encara que no és l’aliment més ric en aquest mineral.
El contingut en vitamines de la mozzarella aporta antioxidants que combaten l’envelliment de les cèl·lules i prevé l’aparició de certs tipus de càncer. A més, també contribueix a regular la circulació sanguínia i reduir problemes d’hipertensió.