Xocolata no només per postres

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1 conill de 1 kg aprox. a quarts
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets petits madurs

 

Per la picada:

  • 1 presa de xocolata CREO
  • 5 o 6 ametlles torrades i pelades
  • 2 alls
  • 2 o 3 nous
  • 1 cullerada de cafè de pinyons
  • julivert

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem per salar i empebrar el conill.
  2. En una cassola amb oli, enrossim els talls de conill i quan tinguin color, hi afegim la ceba tallada ben fina. Deixem que es cogui la ceba a foc baix. Quan sigui transparent, hi afegim el tomàquet ratllat (li haurem afegit una mica de sucre). Salem i deixem que es faci el sofregit.
  3. Ara farem la picada. Començarem per escalivar el alls, ho podem fer, posant una paella al foc sense oli i els alls amb pell i tot. Quan la pell comenci a tornar-se negre, els girem, quan siguin tous per tots costats, els traiem. Deixem que es refredin i els pelem.
  4. En un morter, posem els alls escalivats, una mica de sal, i el julivert, ho piquem. Quan haguem fet una pasta, hi afegim la xocolata a trossos, les nous, els pinyons, les ametlles i ho piquem tot fins aconseguir una pasta fina.
  5. Tirem una mica d’aigua calenta al morter, fem una pasta i ho afegim a la cassola on tenim el conill, repartint-la una mica per tot arreu. Acabem d’escurar el morter i afegim a la cassola tota la picada. Sacsegem una mica la cassola i deixem que segueixi fent xup-xup fins que el conill sigui ben cuit.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Pas Curtei d’Alemany i Corrió, un vi de terrer voluptuós, sòlid i potent amb un any de criança però jove d’esperit.

Recepta extreta de: http://paamboliisucre.blogspot.com.es/2011/10/conill-amb-xocolata.html

Imatge extreta de: https://catalunyacuina.com/carns/conill-xocolata