El Matxa és un te verd en pols, famós en el món pels seus alts nivells d’antioxidants. Els antioxidants són importants perquè poden endarrerir el mal cel·lular i ajudar a prevenir malalties. El matxa és ric en les potents catequines, una clase d’antioxidants coneguts per cremar grasses, prevenir l’artitritis i combatre el cáncer.

Bàsicament, el té matxa és una fulla sencera de te verd que després d’un procés d’especial cultiu, recol·lecció i assecat, es mol per a obtener una pols fina i verd intens que multiplica els beneficis del te verd.

Beneficis del te matxa

Beneficis del te matxa

El te verd matxa és molt popular, ja que es creu que ajuda a perdre pes, degut a que augmenta el metabolisme i crema calories. A més, millora la nostra energía i la resistència física.

Un got de matxa equival a 10 gots de te verd en contingut en antioxidants i valor nutricional.

 

 

PROPIETATS DEL TE MATXA:       

El te matxa calma i relaxa, millora el nostre estat d’ànim i ajuda en la concentració. Matxa és ric en L-teanina un aminoàcid que promou un estat de relaxació i benestar. Relaxa sense donar somnolència i dóna energia sense esgotar. Pot contenir fins a cinc vegades més d’aquest aminoàcid que els tes negres i verds comuns.

 

Un major consum de te verd s’associa amb una menor prevalença de deterioració cognitiva en els éssers humans. El consum regular d’aquest te, millora l’estat d’ànim, la memòria, i promou una millor concentració.

 

SUBSTITUT SALUDABLE DEL CAFÈ:

El te verd matxa és un substitut ideal per al cafè. Encara que conté cafeïna les propietats relaxants de la L-teanina actuen com a contrapès als efectes “nerviosos” de la cafeïna. La cafeïna en el matcha s’assimila i s’absorbeix molt lentament (de 6 a 8 hores).

 

EFECTES SECUNDARIS DEL TE MATXA

Encara que el te matxa és generalment considerat segur, pot tenir en algunes persones efectes secundaris de lleus a greus. A causa de l’alt contingut en cafeïna del te matcha existeixen possibles efectes secundaris que poden atribuir-se al seu consum.

Si tens algun trastorn cardíac, malaltia renal, o úlcera d’estómac, hauries d’evitar el consum de qualsevol forma de te, incloent matxa.