Un plaer pels sentits
Ingredients per a la recepta
- 1 conill de 1kg i mig aprox.
- Samfaina de Fruita Blanch
- 1 branquilló de canyella
- 4 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- Una mica d’orenga
- Sal
- Pebre negre (acabat de moldre)
- 1 copa de vi ranci
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració de la recepta
- En una cassola amb oli d’oliva, daurem el conill salpebrat per ambdós costats.
- Quan el tinguem ben dauradet, li afegim els alls i deixem que es dorin una mica, a continuació hi afegim el vi ranci, les herbes i la canyella i ho deixem a foc lent fins que redueixi el vi.
- En aquest punt ja tenim el conill llest per afegir-li la samfaina, que tindrem ja preparada a part.
- Deixem coure el conill amb la samfaina una estona a foc molt lent perquè es barregin bé els ingredients. (Recomano fer-ho el dia abans, ja que si el deixem reposar, l’endemà encara serà més bo.)
- Podem acabar també la cocció al forn suau.
- Hem de tenir amb compte quan fem la samfaina, en deixar-la una mica crueta, per després acabar-la de fer amb el conill.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.
Recept extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/2014/04/conill-amb-samfaina-2.html