recepta-conill-amb-samfaina

Un plaer pels sentits

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 conill de 1kg i mig aprox.
  • Samfaina de Fruita Blanch
  • 1 branquilló de canyella
  • 4 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • Una mica d’orenga
  • Sal
  • Pebre negre (acabat de moldre)
  • 1 copa de vi ranci
  • Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola amb oli d’oliva, daurem el conill salpebrat per ambdós costats.
  2. Quan el tinguem ben dauradet, li afegim els alls i deixem que es dorin una mica, a continuació hi afegim el vi ranci, les herbes i la canyella i ho deixem a foc lent fins que redueixi el vi.
  3. En aquest punt ja tenim el conill llest per afegir-li la samfaina, que tindrem ja preparada a part.
  4. Deixem coure el conill amb la samfaina una estona a foc molt lent perquè es barregin bé els ingredients. (Recomano fer-ho el dia abans, ja que si el deixem reposar, l’endemà encara serà més bo.)
  5. Podem acabar també la cocció al forn suau.
  6. Hem de tenir amb compte quan fem la samfaina, en deixar-la una mica crueta, per després acabar-la de fer amb el conill.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Brocada del Celler Miquel Roca, un vi negre elaborat 100% amb brocada. Entrada amable. Pas suau i delicat, però alhora llarg. Intensificació de la fruita vermella i del pebre, sobretot aquest últim en el post-gust. Frescor aportada per una bona acidesa, i que permetrà una bona evolució en ampolla.

vi-brocat-brocara-celler-miquel-brocada

Recept extreta de: http://deplatenplat.gastronomicament.cat/2014/04/conill-amb-samfaina-2.html