Cap de llom amb reducció agredolça de mel amb gingebre i carxofes confitades

Cap de llom amb reducció agredolça de mel amb gingebre i carxofes confitades

Un plaer per als sentits!

Avui farem cap de llom amb reducció agredolça de mel amb gingebre Alemany i carxofes confitades! Una recepta que és tot un plaer per als sentits i que acompanyarem amb un vi Per tu per mi Negre de Bodegues Visendra! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 220 g de cap de llom
  • 1 taronja
  • 1 mandarina
  • 35 ml de vinagre balsàmic
  • 35 ml de salsa de soja
  • 3 cullerades de postres de mel amb gingebre Alemany
  • Sal en escames
  • 2 carxofes
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

Per a l’agredolç

  1. Exprimim suc d’una taronja i d’una mandarina.
  2. En un bol, afegim 3 cullerades de mel amb gingebre Alemany, el suc de taronja, el suc de mandarina, el vinagre balsàmic i la salsa de soja.
  3. Mesclem bé la barreja i la portem a ebullició en una olla fins que es redueixi.

 

Per a les carxofes

  1. Preparem una dissolució d’aigua i suc de llimona.
  2. Pelem les capes superficials de les carxofes i tallem el tronc i la zona més dura de les fulles. Submergim les carxofes en la solució.
  3. Al mateix temps, escalfem oli d’oliva a 50 °C en una olla. Introduïm les carxofes i les deixem confitar durant uns 20 minuts (controlant la temperatura).
  4. Les traiem de l’olla i les reservem en paper absorbent. Apugem la temperatura de l’oli a 180 °C.
  5. Quan l’oli hagi arribat a la temperatura, fregim les carxofes perquè quedin en forma de flor. Retirem del foc i reservem en paper absorbent.

 

Per al cap de llom

  1. Posem oli en una planxa i i escalfem.
  2. Poseu el tall de cap de llom i el marqueu per tots els costats.
  3. Un cop marcat, el tallem en tires d’1,5 cm i emplatem.
  4. Amb una cullera, mullem els talls de cap de llom amb l’agredolç de mel amb gingebre Alemany.
  5. Acompanyem la carn amb les carxofes confitades i fregides i tirem un polsim de sal en escames.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Per tu per mi Negre de Bodegues Visendra, un vi de color negre púrpura d’ intensitat mitja En nas ens trobem amb aromes balsàmics i amb aromes de fruita negre pruna i fruites del bosc.

Per tu per mi Negre

Per tu per mi Negre

Recepta extreta de: https://alemany.com/receptes/cap-de-llom-amb-reduccio-agredolca-mel-amb-gingebre-i-carxofes-confitades?cli_action=1578746912.215