El brètzel és una espècie de llaç de pa salat i és molt típic en països com Alemanya o Àustria. Té una pinta molt elegant i bonica. Avui us portem aquesta recepta que agrada no només als nens, sinó també als més grans de la casa, es a dir, a tothom.

Ingredients per al brètzel
Per fer els brètzel necessitarem el següent:
- 200 ml d’aigua tíbia
- 300 g de farina
- Dues cullerades de llevat
- Una cullerada de sucre blanc
- Dues cullerades de sucre morè
- Mitjana cullerada de sal
- 10 g de bicarbonat de sodi
- Un ou gran sal gruixuda
Elaboració
- Fem servir aigua tèbia juntament amb el llevat en un bol i els deixem reposar uns minuts per a després barrejar-lo tot bé fins que quedin integrats.
- Afegim la farina, el sucre i la sal i el tornem a barrejar tot bé fins a obtenir una massa sense grumolls. Posem aquesta massa en una batedora i batem a mitja velocitat durant uns minuts. A continuació, deixem la massa en un bol perquè reposi durant unes dues hores aproximadament.
- Una vegada passada aquest temps, dividim la massa en trossets més petitons. Afegim farina en els fogons de la cuina i fem línies d’uns 30 cm amb cada part de la massa. Després li fem la forma del brètzel i els anem col·locant en una safata.
- Els tapem i els deixem així durant una mitja hora.
- Mentrestant, escalfem el forn a uns 200 °C. Quan passi aquest temps, anem abocant els brètzels en una cassola amb aigua bullent amb el bicarbonat de sodi i el sucre bru. Els deixem 30 segons cadascun.
- Els tornem a ficar en la safata, on els pintem amb ou i tirem la sal grossa. Els deixem en el forn durant uns 10 minuts i llest.
- Si els vols menjar com els alemanys, el millor és tallar-los per la meitat i untar una mica de mantega.