La beixamel és una salsa que es fa servir per infinitat de plats, un dels més famosos, sense cap dubte són els canelons. En aquest article us ensenyarem a com elaborar de manera correcta aquesta salsa tan peculiar. Dit això, comencem.
Ingredients
Per fer la beixamel necessitarem:
- 60 grams de mantega
- 60 grams farina
- 1 litre de llet
- Una mica de nou moscada
- Sal
Elaboració de la beixamel
- Abans de res començarem desfent la mantega.
- Tot seguit, incorporarem la farina
- Ho barregem bé amb una pala de fusta o barnilla
- Anem incorporant una mica de llet, a poc a poc i sense passar-nos
- Repetim el procés unes quantes vegades
- Posem una mica de sal
- Posem la nou moscada
- Ho deixem coure uns 20 minuts sense deixar de remenar
- Ja tenim llesta la beixamel
Maridatge
Òbviament depèn del plat que fem servir. Així i tot us recomanem un Grandalla de Luxe de Jaume giró i Giró.