Borratges en salsa

Borratges en salsa

Verdura per gourmets

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 manat de borratges o un pot de borratges en conserva Cal Valls
  • ½ quilo de patates mitjanes
  • 1 gra d’all
  • 1 culleradeta de pebre vermell de la vera
  • 3 cullerades d’oli d’oliva per al sofregit del Celler Aibar
  • 1 cullerada de farina
  • Sal
  • Vinagre al gust del Celler Aibar
  • 4 talls de bacó fumat

 

Elaboració de la recepta

  1. Netejar les borratges, pelant les penques, i partint-les en trossos d’uns 6 cm cadascuna. Ficar-les en un bol amb aigua freda i unes gotes de llimona perquè no s’ennegreixin i romanguin dretes. Per a aquest plat les fulles es rebutgen.
  2. Es posen a coure en una olla, juntament amb unes patates que haurem pelat prèviament, amb una mica de sal, durant 4 minuts. La verdura ha de quedar al dente, no gaire cuita. Reservar el brou de la cocció. Si la patata és bona estarà a punt en aquest temps. Si no és així, treure la borratja i deixar la patata un parell de minuts més.
  3. Bolcar les penques de la borratja i les patates en una cassola o en una font de fang.
  4. En una paella a part posar l’oli d’oliva, i fer un sofregit amb els alls tallats a trossos. Quan estiguin fregits, retirar la paella del foc, i tirar el pebre vermell i la cullerada de farina. Tornar a posar uns segons a foc baix. El pebre vermell és delicat i es crema de seguida.
  5. Afegir el vinagre al gust i una mica d’aigua de la cocció. Donar-li una volta al foc, i tirar a la cassola sobre de les penques de borratja i les patates. A continuació, afegir un parell de cassons més d’aigua de cocció. Moure amb cura sense ficar la cullera, només movent les anses de la cassola, perquè la verdura no es trenqui.
  6. Mantenir a foc mitjà uns 5 minuts perquè agafi els sabors.
  7. Pica el bacó i saltejar en una paella. Servir sobre de la borratja.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Parrell Blanc del Celler Aibar 1895, un vi que presenta bàsicament un color pàl·lid amb matisos daurats i tonalitats grisoses. D’aroma molt floral amb notes de fruita tropical. A l’entrada apareixen matisos àcids de poma verda. És molt persistent en boca , mantenint-se suau amb el seu caràcter floral.

Font: Webos fritos