Bonítol amb cansalada

Bonítol amb cansalada

Una recepta exquisida

Avui fem una recepta exquisida! Bonítol amb cansalada de la Cerdanya de Carlit! Marida perfecte amb un cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva del Celler Grau i Grau! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta (per ració)

  • 90 grams de llom de bonítol
  • 2 penques de cansalada de la Cerdanya de Carlit
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal en làmines
  • Brots verds
  • 2 cullerades soperes de vi negre de la varietat de garnatxa
  • 1 culleradeta de sucre blanc

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la reducció de garnatxa
    • Bullim el vi negre i el sucre uns 15 minuts, fins que surtin bombolletes fines. Retirem del foc i deixem refredar.
  2. Emboliquem el bonítol amb la cansalada
    • Tallem el bonítol a daus i els emboliquem amb la cansalada.
  3. Fregim tomba i tomba
    • Els passem per una paella amb una mica d’oli fins que quedi la cansalada daurada però es mantingui el bonítol vermell.
  4. Muntem el plat
    • Posem una base de la reducció que hem fet abans. Els daus de bonítol amb cansalada a sobre i brots verds amb una mica d’oli d’oliva i sal en làmines. Podem decorar amb més reducció per sobre i pels costats.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva del Celler Grau i Grau, un cava de color groc pàl·lid brillant amb tons a palla. Els aromes són canviants i van apareixent a la copa les fruites madures i confitades (poma al forn, préssec), i amb notes de criança (vainilla). En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles molt fines. Final de boca elegant i distingit. Perfecte per tot tipus de peix, marisc, carns amb salses suaus i postres.

 

Recepta extreta de: https://mengem.ara.cat/receptes/Bonitol-cansalada_0_1882611858.html