Una recepta exquisida
Ingredients per a la recepta (per ració)
- 90 grams de llom de bonítol
- 2 penques de cansalada de Can Dorca
- Oli d’oliva verge extra de Canigó Oil
- Sal en làmines
- Brots verds
- 2 cullerades soperes de vi negre de la varietat de garnatxa
- 1 culleradeta de sucre blanc
Elaboració de la recepta
- Fem la reducció de garnatxa
- Bullim el vi negre i el sucre uns 15 minuts, fins que surtin bombolletes fines. Retirem del foc i deixem refredar.
- Emboliquem el bonítol amb la cansalada
- Tallem el bonítol a daus i els emboliquem amb la cansalada.
- Fregim tomba i tomba
- Els passem per una paella amb una mica d’oli fins que quedi la cansalada daurada però es mantingui el bonítol vermell.
- Muntem el plat
- Posem una base de la reducció que hem fet abans. Els daus de bonítol amb cansalada a sobre i brots verds amb una mica d’oli d’oliva i sal en làmines. Podem decorar amb més reducció per sobre i pels costats.
Maridatge
Podem acompanyar amb un cava Jaume Grau i Grau Brut Reserva del Celler Grau i Grau, un cava de color groc pàl·lid brillant amb tons a palla. Els aromes són canviants i van apareixent a la copa les fruites madures i confitades (poma al forn, préssec), i amb notes de criança (vainilla). En boca és ampli i estructurat, amb les bombolles molt fines. Final de boca elegant i distingit. Perfecte per tot tipus de peix, marisc, carns amb salses suaus i postres.
Recepta extreta d’aquí
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!