Les persones que són diabètics no produeixen insulina, per la qual cosa el sucre que ingereixen en la seva alimentació diària a través de diferents aliments no pot ser introduït a les cèl·lules, això es tradueix en el fet que els nivells de sucre en sang augmenten més del normal.
Les persones diabètiques han de cuidar molt la seva alimentació i controlar els àpats per mantenir els seus nivells de sucre constants i no patir recaigudes. No tenir sota control aquest tema pot comportar després conseqüències, afectar òrgans com els ronyons, els ulls i fins i tot el cervell; a més de poder aparèixer altres malalties com és el cas de l’edema macular.
Alimentació per a diabètics
Per evitar aquestes conseqüències, cal vigilar l’alimentació i tenir uns hàbits alimentaris saludables.
• Limitar el consum d’aliments elevats en greixos saturats i àcids trans: llet sencera, dolços, pastissos, aliments fregits, amaniments, margarina…
• Menjar aliments rics en fibra: cereals, civada, arròs integral i pa.
• Cuinar els aliments amb poca sal.
• Menjar diàriament fruites i verdures, sobretot les verdures de color verd fosc (espinacs, bròquil o cols de Brussel·les) i les verdures taronges (pastanagues, carbassa, carbassó…).
• Evitar les begudes carbonatades i alcohòliques.
• No saltar-se cap dels àpats del dia.
Et recomanem:
Cranc blau que és i per què consumir-lo?