Bacallà confitat en oli d’oliva verge sobre patata i salsa de sobrassada i mel
Una combinació guanyadora
Avui tenim bacallà confitat en oli d’oliva verge Grusco de Montebre sobre patata i salsa de sobrassada i mel! Una combinació guanyadora que maridarem amb un Mussons Blanc de Mussons Vins! Quina pinta… salut!
Si vols menjar aquest deliciós plat, no dubtis a tastar-lo a Restaurant Olimpo!
Ingredients per a la recepta
- 4 lloms de bacallà dessalat de 180 gr. cadascun
- 4 creïlles
- 4 alls
- 100 gr. de sobrassada
- Un parell de cullerades de mel
- Oli d’oliva verge Grusco de Montebre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Confitem el bacallà
- Confitem el llom de bacallà, és a dir, l’introduïm en un pot amb oli d’oliva i uns grans d’all (sencers i sense pelar) i el cuinem a una temperatura constant de 60 ºC durant 16 o 17 minuts, depenent de el gruix de llom.
- Cuinem les patates
- Les patates les pelarem i les tallarem a rodanxes que després cuinarem en oli d’oliva a foc suau fins que estiguin ben tendres.
- Fem la salsa
- Per a la salsa, refregim la sobrassada en una paella (sense oli). Quan la sobrassada estigui ben refregida i hagi expulsat tot el greix, colem i recollim l’oli resultant. Afegim un parell de cullerades de mel a aquest oli i escalfem en una paella fins que la mel quedi ben diluïda.
- Emplatem i servim
- Presentem el llom de bacallà sobre les rodanxes de patata i reguem amb la salsa de sobrassada i mel.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.
Vi Mussons Blanc de Mussons Vins
Font: Gurmé
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!