Bacallà confitat en oli d'oliva verge sobre patata i salsa de sobrassada i mel

Bacallà confitat en oli d’oliva verge sobre patata i salsa de sobrassada i mel

Una combinació guanyadora

Avui tenim bacallà confitat en oli d’oliva verge Grusco de Montebre sobre patata i salsa de sobrassada i mel! Una combinació guanyadora que maridarem amb un Mussons Blanc de Mussons Vins! Quina pinta… salut!

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 lloms de bacallà dessalat de 180 gr. cadascun
  • 4 creïlles
  • 4 alls
  • 100 gr. de sobrassada
  • Un parell de cullerades de mel
  • Oli d’oliva verge Grusco de Montebre
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Confitem el bacallà
    • Confitem el llom de bacallà, és a dir, l’introduïm en un pot amb oli d’oliva i uns grans d’all (sencers i sense pelar) i el cuinem a una temperatura constant de 60 ºC durant 16 o 17 minuts, depenent de el gruix de llom.
  2. Cuinem les patates
    • Les patates les pelarem i les tallarem a rodanxes que després cuinarem en oli d’oliva a foc suau fins que estiguin ben tendres.
  3. Fem la salsa
    • Per a la salsa, refregim la sobrassada en una paella (sense oli). Quan la sobrassada estigui ben refregida i hagi expulsat tot el greix, colem i recollim l’oli resultant. Afegim un parell de cullerades de mel a aquest oli i escalfem en una paella fins que la mel quedi ben diluïda.
  4. Emplatem i servim
    • Presentem el llom de bacallà sobre les rodanxes de patata i reguem amb la salsa de sobrassada i mel.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Mussons Blanc de Mussons Vins, un vi blanc que d’entrada és suau amb una evolució lleugerament àcida, ràpidament apareix l’untuositat i el cos degut a la seva graduació elevada, que fa que sigui un vi ple, estructurat i rodó.

Vi Mussons Blanc Mussons Vins

Vi Mussons Blanc de Mussons Vins

Font: Gurmé