Arròs amb bolets secs, xampinyons frescos i tòfona
Un plat d’arròs cremós i de temporada
La recepta d’avui és ben cremosa! Arròs amb bolets secs Urdet, xampinyons frescos i tòfona de Recotruf! I per maridar hem escollit un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla. Salut!
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 200 grs d’arròs amb ceps deshidratats d’Urdet
- 1 ceba petita
- 1 gra d’all
- 3 xampinyons frescos
- 50g de tòfona de Recotruf
- Brou de pollastre o verdures o si ho preferiu aigua (aprox. 800 ml)
- Formatge parmesà o qualsevol altre curat que us agradi
- Sal i oli
Elaboració de la recepta
- Escalfem el brou
- Posem a escalfar el brou (o l’aigua), mentre fem la resta de passos.
- Sofregim la ceba i l’all
- Tallem la ceba i el gra d’all ben petits i els sofregim a foc lent en una paella amb una mica d’oli d’oliva.
- Afegim l’arròs
- Un cop estiguin cuits l’all i la ceba, afegim l’arròs i l’enrossim durant un parell de minuts.
- Afegim els xampinyons i la tòfona
- Tallem els xampinyons en trossets petits i els afegim a la paella.
- Incorporem el brou
- Incorporem el brou ben calent gradualment tot remenant els ingredients. Quan notem que el brou s’acaba n’incorporem més fins que l’arròs estigui cuit.
- Afegim el parmesà
- Abans d’apagar el foc ratllem un polsim de parmesà i l’afegim a l’arròs.
- Deixem reposar i rematem amb encenalls de parmesà
- Un cop estigui l’arròs al punt, deixem que reposi un parell de minuts i decorem tallant encenalls de parmesà per sobre.
- Bon profit!
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi Vinya del Metge de Cellers d’en Guilla, un vi de color rosa pàl·lid amb reflexes metàl·lics que li ressalten la brillantor, en nas trobem una gran intensitat de préssec i aranja donant així un vi suau i fresc que podem gaudir amb amanides, arrossos i pastes.
Recepta extreta de: Ben remenat
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!