Paradiso, situada al Born, és el millor bar del món per al guardó The World’s Best Bar, esdeveniment celebrat el darrer 4 d’octubre a Barcelona. D’aquesta forma, aquesta cocteleria s’ha convertit en la primera que guanya fora de Nova York o Londres.
Paradiso és, a simple vista, un lloc d’entrepans petit i cool. Un espai a peu de carrer on menjar-te un deliciós entrepà de pastrami artesà o de formatge fumat amb el segell de Rooftop Smokehouse. Però, en estirar la porta d’una nevera antiga, que ocupa gairebé mitja paret, apareix l’entrada a un paradís per als amants de la cocteleria d’autor.
Paradiso ofereix una estupenda versió d’un bar clandestí. Combina tècnica i creativitat amb un gran sentit de la diversió. Els propietaris Giacomo Giannotti i Margarita Sader i el seu equip serveixen còctels elaborats amb producte sostenible. Un compromís que els converteix al capdamunt dels millors bars del món des de fa anys, però ara per fi és el seu número u.
El llistat de guanyadors es va donar a conèixer el passat 4 d’octubre a Arenas Mall, davant de més de mil convidats i regat per còctels, dins del marc de la Barcelona Cocktail Experience.
A Barcelona el Paradís ha pujat dos llocs fins al No.1 per ser nomenat The World Best Bar, però també l’acompanyen al top 10 el Sips al No.3, que és el Nikka Highest Climber, i el Two Schmucks al No.7, que ha pujat 4 llocs.
Fruit d’un somni
Giacomo Giannotti, bartender de Paradiso i Margarita Sader, la seva dona i l’altra meitat d’aquest projecte, manifesten que l’únic secret per haver arribat fins aquí és “la passió, el treball dur, i esforçar-nos per oferir una experiència increïble a cadascun dels clients que ens visiten cada dia”.
Fa temps que estan plens els caps de setmana, però des del seu reconeixement com a millor bar del món, “cada dia són cap de setmana”, expliquen els baristes al capdavant de Paradiso. Aquest màgic local ja es va poder veure a la sèrie ‘Foodie Love’ d’Isabel Coixet.
“Totes les temptacions estan permeses. Benvinguts a Paradiso”, diu la presentació. I l’ambient del local és més que propici per fer-ho. Llum tènue que treu el cap de dramàtiques llums de vidre, sostres de fusta voltats inspirats en el Modernisme de Gaudí, una imponent barra amb les millors referències de begudes espirituoses del món i, el més important, una oferta de còctels en què l’avantguarda, la investigació, extravagància, qualitat, sostenibilitat i treball meticulós són els principals ingredients.
Algunes de les seves especialitats amb efecte wow: El Great Gatsby, fet de whisky, mel de tòfona blanca, essència de lavanda i fumat amb tabac de vainilla i xocolata o el Brunch in the moon, que inclou els ingredients de tequila, mescal, fulles d’ostres, porto, suc de tomàquet, gerds i salsa ponzu. Pocions màgiques que els han portat del lloc número tres, que ocupaven l’any passat, a liderar el rànquing de 50 Best Bars del 2022.