Els cigrons estofats ens acostumen a portar records d’infantesa, de quan els nostres pares i mares ens en feien perquè “eren bons, sans, i ens aportaven molta energia”. El que no ens deien era que a més, fer-los valia quatre duros! Aprèn-ne el secret.
Si prefereixes menjar aquest plat ja fet, no dubtis a dirigir-te a Gana Sana, l’establiment del menjar per dur més bo!
Què necessito per fer una bona recepta de cigrons estofats;
- Mig quilo de cigrons cuits
- 150 gr de cansalada
- Un pam de botifarra negra
- Un parell de tomàquets, una ceba i un all
- Un grapat d’ametlles
- Un ou
- Oli i julivert
Gas al matalàs, posem-nos a fer la nostra recepta de cigrons estofats
- Primer, enrosseix la carn: Agafa una bona cassola, i posa a enrossir la cansalada i la botifarra negra trossejades, a foc molt lent i fent servir un d’aquests olis tan bàrbars que tenim al país.
- Després, les verdures: Afegeix-hi la ceba i els alls, laminats i que facin goig. Fes-t’hi, que el menjar entra per la vista, ho sap tothom. I quan estiguis, ratlla-hi els tomàquets i remena-ho tot amb cura. Compte perquè això ja fa, a hores d’ara una olor espatarrant.
- Afegeix els cigrons, i que cogui: És l’hora dels protagonistes. Afegeix els cigrons a la cassola. També un cullerot d’aigua, caldo de verdures, o del mateix suc de cigrons si és que has decidit coure-te’ls tu mateix.
- Prepara una picada: Seguirem treballant a foc fent, i mentre això va fent xup-xup, nosaltres aprofitarem per agafar un morter i preparar, com qui no vol la cosa, una picada amb les ametlles i el julivert. Una mica de safrà ja seria un El Gourmet Català Approved.
- Acaba de coure: Afegeix la picada a la recepta de cigrons estofats, rectifica de sal si ho veus necessari, i serveix ben calent una vegada hagi quedat tot ben amorosit.
- El toc final, l’ou dur: Extra point: per donar la poca consistència que li falta al plat, serveix-lo amb un ou dur esberlat a sobre. Bon profit!
Pel maridatge, farem servir un Sagal Rosat del Celler El Molí
La recepta de cigrons estofats és deliciosa a més no poder, i atipa un munt. Com ens ho fèiem de petits per cruspir-nos un plat i mig d’això i deu minuts després estar corrent com feres darrere d’una pilota?
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!