Amanida de fonoll, taronja i olives mortes
Una amanida gustosa i plena de vitamines
Avui fem amanida de fonoll, taronja de MaMi Taronges i olives mortes de La Gaeta! Una recepta gustosa i plena de vitamines que maridarem amb un vi Rosé Princeps de Canals & Munné! Salut!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 2 taronges ben sucoses de MaMi Taronges
- 1 bulb de fonoll gran o dos petits
- Un grapat d’olives negres mortes de La Gaeta
- Oli d’oliva verge extra
- Ceba vermella o dolç, al gust
- Un rajolí de suc de llimona o vinagre, al gust
- Sal
- Pebre (opcional)
Elaboració de la recepta
- Pelem les taronges
- Pelem les taronges al viu (o llevar-los-hi tota la pell i tallar-la a rodanxes, segons es prefereixi).
- Rentem i tallem el fonoll
- Rentar el fonoll, reservem les fulles verdes, treiem la base i si cal la primera capa i tallem el bulb i una part de la tija en làmines molt fines amb un ganivet ben esmolat o una mandolina. Si volem que agafi volum, podem posar-lo en un bol amb aigua molt freda i gel (sempre escorrent-lo bé i assecant-amb paper de cuina després).
- Pelem i tallem la ceba
- Si es fa servir ceba, pelar-la i treure-li una o dues capes exteriors. Tallar-també molt fina, com el fonoll.
- Muntem i amanim
- Muntem l’amanida barrejant bé el fonoll i la taronja amb oli, sal i, si es vol, una mica de suc de llimona o vinagre i pebre. Deixem reposar tres minuts i rematem amb les olives, les fulles de fonoll i, si es vol, la ceba tallada i una mica més de pebre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rosé Princeps de Canals & Munné, un vi amb un preciós i envellutat color rosa violaci brillant. Amb un paladar delicat, suau i melós i delicioses aromes varietals de maduixa i pètals de rosa.
Rosé Prínceps
Font: El Comidista
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!