Amanida de fonoll, taronja i olives mortes

Amanida de fonoll, taronja i olives mortes

Una amanida gustosa i plena de vitamines

Avui fem amanida de fonoll, taronja de MaMi Taronges i olives mortes de La Gaeta! Una recepta gustosa i plena de vitamines que maridarem amb un vi Rosé Princeps de Canals & Munné! Salut!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 2 taronges ben sucoses de MaMi Taronges
  • 1 bulb de fonoll gran o dos petits
  • Un grapat d’olives negres mortes de La Gaeta
  • Oli d’oliva verge extra
  • Ceba vermella o dolç, al gust
  • Un rajolí de suc de llimona o vinagre, al gust
  • Sal
  • Pebre (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem les taronges
    • Pelem les taronges al viu (o llevar-los-hi tota la pell i tallar-la a rodanxes, segons es prefereixi).
  2. Rentem i tallem el fonoll
    • Rentar el fonoll, reservem les fulles verdes, treiem la base i si cal la primera capa i tallem el bulb i una part de la tija en làmines molt fines amb un ganivet ben esmolat o una mandolina. Si volem que agafi volum, podem posar-lo en un bol amb aigua molt freda i gel (sempre escorrent-lo bé i assecant-amb paper de cuina després).
  3. Pelem i tallem la ceba
    • Si es fa servir ceba, pelar-la i treure-li una o dues capes exteriors. Tallar-també molt fina, com el fonoll.
  4. Muntem i amanim
    • Muntem l’amanida barrejant bé el fonoll i la taronja amb oli, sal i, si es vol, una mica de suc de llimona o vinagre i pebre. Deixem reposar tres minuts i rematem amb les olives, les fulles de fonoll i, si es vol, la ceba tallada i una mica més de pebre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rosé Princeps de Canals & Munné, un vi amb un preciós i envellutat color rosa violaci brillant. Amb un paladar delicat, suau i melós i delicioses aromes varietals de maduixa i pètals de rosa.

Rosé Prínceps

Rosé Prínceps

Font: El Comidista