Jean Paul Marat podria definir-se com un apassionat i promotor al treball col·lectiu. El xef francès posa èmfasi a la necessitat de reconèixer sempre el treball dels seus companys, dels seus alumnes així com també el de Silvia Hofmann, o el de la seva mare Mey Hofmann, impulsora de la creació de l’escola d’hostaleria.

Jean Paul Marat, petites revolucions gastronòmiques

L’Escola d’Hostaleria Hofmann és especial. Des de la gestió de Silvia Hofmann, passant pels mateixos alumnes i desembocant en el personal, s’ha aconseguit que un centre de formació gastronòmica cuini la tan desitjada Estrella de la guia Michelin. I el xef formador Jean Paul Marat ho ha fet possible.

Marat sent orgull de veure que l’equip treballa en una mateixa direcció i s’aconsegueixen uns resultats que els comporten distincions i premis només a l’abast d’una minoria selecta.

Psicologia amb els seus alumnes

Marat destaca que el treball del xef docent li exigeix treballar en un entorn el més real possible per a l’alumnat però que també li exigeix saber escoltar als seus pupils, així com també tenir molta psicologia amb ells.

Format en una escola d’hostaleria en la qual va començar amb 15 anys, Jean Paul va treballar com a cap de partida a l’hotel du Palais en Biarritz, l’únic Palace en la part atlàntica de França.

Anys més tard treballaria com a segon de cuina en Le Grand Hotel du Lion d’Or amb dues Estrelles Michelin.

Marat, paper important en la Hofmann

A la seva arribada a Barcelona va començar a treballar a l’Escola d’Hostaleria Hofmann, on Mey Hofmann li va donar l’oportunitat i confiança per a començar la seva carrera de xef formador (càrrec que va ocupar 3 anys).

Després va estar com a Xef de cuina en el restaurant Ca L’Isidre durant 2 anys. L’any 2001 tornaria a l’Escola d’Hostaleria Hofmann en la qual porta ja un total de 22 anys.

Joan Paul la recorda amb especial afecte, sobretot pel seu esperit visionari i emprenedor que li va portar a tenir una concepció de la formació en gastronomia inexistent a Espanya. També destaca la confiança que va posar en ell i la llibertat amb la qual li va permetre treballar en tot moment.

Humiltat i respecte

“El més important per a nosaltres, com a formadors, és que els nostres alumnes siguin capaços d’entrar a treballar en qualsevol cuina amb o sense Estrella Michelin” destaca Marat. Li donem molta importància a ser humils, respectuosos amb els companys i les persones que hauran de donar-los ordres, afegeix Marat.”

En aquest sentit Jean Paul Marat destaca la importància de la gastronomia catalana a nivell internacional la progressió. En els últims 20 anys ha provocat que molts xefs apostin per la ciutat de Barcelona i que molts joves apostin per anar a formar-se en territori català indica l’auge meteòric de la seva qualitat.

Ferran Adrià, propulsor de l’estil gastronòmic català

Marat destaca en aquest punt la importància de Ferran Adrià i la seva proposta molecular com a impulsora de l’estil català que ha permès localitzar Catalunya en un mapa més enllà dels Jocs Olímpics.

I amb el saber fer de Hofmann, els seus xefs i el seu alumnat, Catalunya té un altre motiu per a enorgullir-se i acostar-se més al zenit de la creativitat gastronòmica.

Et recomanem:

El xef Álvaro Clavijo triomfa a Colòmbia