Amanida faves pernil ànec

Amanida de faves i pernil d’ànec.

Un entrant luxós per començar bé

 

Ingredients per a la recepta

  • 600 g de faves pelades
  • Magret d’ànec curat El Graner de Gourmona.com
  • 1 ceba tendra
  • Escarola cabell d’àngel
  • 4 branquillons de menta
  • 1 llima
  • 1 taronja
  • 1 cullerada de mostassa antiga
  • 1 tap de colatura
  • 4 cullerades de brou de carn reduït
  • 2 escalunyes
  • Un didal de vi ranci
  • Vi dolç bullit
  • Un didal de vinagre vell

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem les faves a bullir
    • Omplim una olla amb aigua mineral fins i posem a bullir. Afegim les faves pelades, quatre branquillons de menta i una mica de suc de llima i les deixem bullir durant aproximadament uns dos minuts.
  2. Tallem la cocció i afegim oli d’oliva verge extra
    • Quan estiguin mig bullides, traiem les faves de l’olla i ràpidament les posem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Després les escorrem bé, les posem en un altre bol amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i remen.
  3. Tallem el pernil
    • Tallem el pernil d’ànec en làmines i les reservem per al final.
  4. Fem la salsa
    • Primer escalfem 4 cullerades de brou de carn reduït en un pot.
    • Pelem i tallem a microbrunesa 2 escalunyes i les posem en un bol.
    • Hi afegim unes gotes de llima, el suc de mitja taronja, 1 cullerada de mostassa antiga, el brou de carn tebi, un raig de vinagre vell, un tap de colatura, un didal de vi ranci i un altre de vi dolç bullit. Ho barregem, ho escalfem perquè tot s’integri i ho posem dins d’un biberó.
  5. Fem xips de pell de taronja
    • Tallem la pell d’una taronja en juliana ben fina i l’afegim al bol de les faves.
  6. Afegim la resta d’amanida
    • Hi afegim 1 ceba tendra tallada a juliana, unes fulles d’escarola cabell d’àngel i unes fulles de menta picades. Ho remenem.
  7. Emplatem i servim
    • Hi posem la barreja del bol, distribuïm la salsa amb el biberó i hi posem el pernil d’ànec per sobre.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa. També el podeu trobar a Gourmona.com.

Vi Rec Brau

Vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla

Recepta extreta de: https://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/amanida-de-faves-i-pernil-danec/20735/