Amanida de faves i pernil d’ànec.
Un entrant luxós per començar bé
Ingredients per a la recepta
- 600 g de faves pelades
- Magret d’ànec curat (Tela Marinera)
- 1 ceba tendra
- Escarola cabell d’àngel
- 4 branquillons de menta
- 1 llima
- 1 taronja
- 1 cullerada de mostassa antiga
- 1 tap de colatura
- 4 cullerades de brou de carn reduït
- 2 escalunyes
- Un didal de vi ranci
- Vi dolç bullit
- Un didal de vinagre vell
Elaboració de la recepta
- Posem les faves a bullir
- Omplim una olla amb aigua mineral fins i posem a bullir. Afegim les faves pelades, quatre branquillons de menta i una mica de suc de llima i les deixem bullir durant aproximadament uns dos minuts.
- Tallem la cocció i afegim oli d’oliva verge extra
- Quan estiguin mig bullides, traiem les faves de l’olla i ràpidament les posem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Després les escorrem bé, les posem en un altre bol amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i remen.
- Tallem el pernil
- Tallem el pernil d’ànec en làmines i les reservem per al final.
- Fem la salsa
- Primer escalfem 4 cullerades de brou de carn reduït en un pot.
- Pelem i tallem a microbrunesa 2 escalunyes i les posem en un bol.
- Hi afegim unes gotes de llima, el suc de mitja taronja, 1 cullerada de mostassa antiga, el brou de carn tebi, un raig de vinagre vell, un tap de colatura, un didal de vi ranci i un altre de vi dolç bullit. Ho barregem, ho escalfem perquè tot s’integri i ho posem dins d’un biberó.
- Fem xips de pell de taronja
- Tallem la pell d’una taronja en juliana ben fina i l’afegim al bol de les faves.
- Afegim la resta d’amanida
- Hi afegim 1 ceba tendra tallada a juliana, unes fulles d’escarola cabell d’àngel i unes fulles de menta picades. Ho remenem.
- Emplatem i servim
- Hi posem la barreja del bol, distribuïm la salsa amb el biberó i hi posem el pernil d’ànec per sobre.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa.
Recepta extreta de: https://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/amanida-de-faves-i-pernil-danec/20735/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!