pota-xai-samfaina-xips

 

Una recepta gourmet en tots els aspectes

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 potes de xai bullides de la Cooperativa del Pallars de Sort
  • 2 grans d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d’aigua
  • 1 fulla de llorer
  • oli d’oliva
  • sal i pebre

 

Per a la samfaina:

 

Per a la guarnició:

 

Elaboració de la recepta

  1. Daurar les potes de xai amb oli d’oliva juntament amb els alls sencers. Seguidament, afegir el vi blanc, l’aigua i la fulla de llorer i portar a ebullició. Després de 30min, retirar les potes i escórrer-les.
  2. Per a la samfaina, posar totes les verdures tallades a dauets en una paella amb oli d’oliva. Afegir el sucre per rebaixar l’acidesa del tomàquet. Salpebrar i coure a foc lent uns 25min A continuació, afegir a la samfaina les potes de xai i acabar-ne la cocció.
  3. Per preparar unes xips vegetals ben cruixents, tallar les verdures a tires ben fines. Enfarinar la pastanaga i la ceba. Fregir totes les verdures en una paella amb abundant oli calent. Retirar i assecar amb paper de cuina.
  4. Col·locar una base de samfaina amb l’ajuda d’un motlle. Posar la pota de xai i les xips vegetals damunt. Decorar amb unes gotes d’oli de cibulet i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi XYZ Tridimensional del Celler Aibar 1895, un vi de criança elaborat principalment amb garnatxa negra. És un vi jove excel·lent de la DO Montsant.

xyz-tridimiensional-celler-aibar

Recepta extreta de: http://www.frimosa.com/ca/receptes/recepta-pota-de-xai.html