ossobuco-vi-negre

 

Un estofat barat i exquisit

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 medallons de cuixa de vedella (amb l’os) de la Carnisseria M. Carme Aulinas
  • 2 cebes
  • 2 branques d’api
  • 2 pastanagues
  • 400 g de tomàquet triturat natural o 4 tomàquets sense pell ni llavors triturats
  • 400 ml de vi negre
  • 400 ml de brou d’au
  • oli d’oliva
  • pebre
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Assaonem i enfarinem les peces. La farina no l’he inclòs entre els ingredients perquè podem prescindir-ne si no volem afegir-la.
  2. A continuació les daurem en una cassola amb oli d’oliva i retirem. Posem les verdures i hortalisses netes i tallades a trossos. Quan estiguin fetes tornem a posar la carn.
  3. Afegim el tomàquet, el vi i l’aigua. Assaonem una mica i deixem coure tapada una hora i mitja. Després destapem i deixem coure una altra hora i mitja a foc suau.
  4. De guarnició podeu posar un arròs blanc cuit, com en aquest cas. Però la veritat que li ve genial una mica de pasta, unes patates cuites, una amanida, etc.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un 4 Arreplegats negre de Vins Grau, un vi color granat intens amb tonalitats de cirera, agradable amb aromes de fruits de bosc i saborós i fresc, amb suau persistència tànica. Llarg i persistent estructura en boca.

4-arreplegats-negre
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/receta-de-osso-bucco-al-vino-tino