pastis-espinacs-bolets

 

Un pastís sorprenent en tots els sentits

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

 

Per a la massa:

  • 180 gr. de farina
  • 75 gr. de mantega
  • 1/2 got d’aigua
  • 1 ou
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Per a la massa, posa la farina (reserva una mica) en un bol, fes un forat al centre, afegeix la mantega fosa i l’aigua. Barreja bé, afegeix l’ou i una mica de sal. Segueix barrejant fins que quedi una massa homogènia. Deixa reposar a la nevera durant 30 minuts.
  2. Empolvora la massa amb una mica de farina i estén-la amb un corró. Cobreix amb ella 4 motllos individuals (de fons desmuntable) amb cigrons secs (perquè la massa no pugi) i introdueix al forn a 180º C durant 30 minuts. Retira i deixa reposar.
  3. Per al farciment, pica la ceba i un parell de grans d’all finament i posa a sofregir en una paella amb una mica d’oli. Quan agafin color, afegeix els bolets picats, assaona i ofegar durant 3-4 minuts.
  4. Neteja els espinacs i posa’ls a coure en una cassola amb una mica d’aigua. Escorre (reserva l’aigua), incorpora-les a la paella i salta’ls breument. Passa tot a un bol, afegeix els 3 ous i la nata i barreja bé. Omple les cassoletes i introdueix novament al forn a 180º C durant 10 minuts.
  5. Talla les puntes d’espàrrecs i pica les tiges a rodanxes fines. Posa a sofregir en una cassoleta amb una mica d’oli. Afegeix una cullerada de farina, ofegar, aboca el vi blanc i un got del brou dels espinacs i deixa reduir durant 5 minuts. Serveix la salsa amb el pastís.
  6. Pots realçar el sabor del pastís de verdures afegint 1 cullerada de fines herbes durant la preparació abans de ficar el pastís al forn.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Blanc de Can Bonastre, un vi blanc ideal per a plats com el d’avui i aperitius, amb un final lleugerament amarg, que allarga el seu record de préssec i pell de llima.

erumir-blancRecepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/200601/pastelitos-espinacas-setas-1653.html