pollastre-salsa-escalivada

Casolana i per sucar-hi pa

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

  • 1/2 pollastre de Pollastre de l’era trossejat (a casa ho prefereixen de la part de les cuixes i les ales)
  • 1 ceba gran
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • pebre negre mòlt
  • pastilla brou
  • 50 g oli d’oliva
  • 50 g vi blanc
  • 1 cullerada farina per lligar la salsa
  • aigua (per cobrir el pollastre)
  • escalivada de guarnició Mar-Tret

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem a la cassola l’oli a escalfar.
  2. Trobem el pollastre trossejat a la cassola i ho ofeguem durant uns 10 minuts perquè es dauri una mica.
  3. Traiem el pollastre, quan aquest ben daurat i el reservem.
  4. Partim la ceba i la piquem, si no tenim ceba trossejada, i la sofregim en l’oli que queda a la cassola amb el suc del pollastre, durant 2 o 3 minuts a foc mitjà.
  5. Afegim la cullerada de pebre vermell i barregem bé. Després fem el mateix amb la de farina.
  6. Incloem ara el pollastre reservat, ofeguem una mica i tirem l’aigua, que no excedeixi a la carn, i la pastilla de brou.
  7. Posem el vi blanc i deixem que redueixi, uns 10 minuts perquè s’evapori l’alcohol i baixem el foc, perquè es cuini de 30 a 40 minuts, sense cap pressa.
  8. Emplatem afegint l’escalivada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Adernats Tempus Fugit Rosat d’Adernats Vinícola de Nulles, un vi d’atractiu color rosat  d’entrada suau, que es converteix en una explosió de fruites només tocar la boca. Tant fresc com llarg al paladar.

adernats-rosat

Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/271849-pollo-en-salsa-con-escalibada