Un plat tradicional per als gourmet amants de la cuina
Ingredients
- 1 pollastre ecològic d’Ecogall trossejat en vuit talls
- 3 llamàntols
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 4 alls
- 1 got de vi ranci
- 1 litre de brou de pollastre
- 1 manat d’herbes aromàtiques (llorer, farigola, romaní…)
- Per a la picadura: el fetge del pollastre, un grapat d’ametlles, galetes maria i una mica de brou
Preparació
- En primer lloc, cal fregir el pollastre ecològic d’Ecogall i un cop fet el retirem.
- Per altra banda, tallem el llamàntol separant el cap, les dos pinces i el cos, que el dividirem en dos o tres trossos segons la seva mida. A continuació, aprofitarem l’oli del pollastre per a fregir aquests trossos.
- També amb el mateix oli, farem un sofregit a foc lent amb els alls i la ceba, tot en fins talls. Passats uns minuts hi afegirem els tomàquets trossejats que prèviament haurem escaldat durant uns segons amb aigua bullint per poder treure-li la pell i les llavors. En el moment que el tomàquet adquireixi un to més dosc hi abocarem el vi ranci i ho deixarem una estona per a que l’alcohol s’evapori.
- Tot seguit, hi abocarem el pollastre i el brou i ho deixarem coure a foc lent durant una hora i mitja. Segons el pes dels pollastres, caldrà que ho allarguem més temps. És important controlar si és necessari afegir més brou o aigua, en cas que el pollastre es quedi sense prou suc.
- A continuació, afegirem les pinces trencades i obertes amb unes tenalles de cuina juntament amb els caps. És important préme’ls amb força per a que deixin tot el seu suc. També hi afegirem els trossos de llamàntol i la picada, deixant-ho bullir una altre hora i mitja.
- Ja per acabar, treurem els caps del llamàntol i ja estarà llesta la cassola per a servir!
Maridatge
Una idònia opció per a acompanyar aquest plat tradicional de la cuina catalana és el Principia Mathematica, vi blanc d’Alemany i Corrió. Perfecte per maridar amb peix i marisc, sense filtrar i seguint un procés d’elaboració el més natural possible.