El ous farcits són un plat molt complet i deliciós. A més, pots convertir-lo en moltes variants i, fins i tot, fer-ho amb un estil de pica-pica o canapés. En aquest cas, presentem una recepta amb el farciment de tonyina. No obstant això, ho pots omplir amb el què més t’agradi. Els ous són una bona base per fer aquests petits canapés perfectes per a un dinar o sopar amb comensals.

ous farcits

Ous farcits, un plat contundent, senzill i estiuenc

Ingredients necessaris

  • 4-6 ous de Plana de Vic
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pot de maionesa
  • Pebrots de piquillo
  • Herbes provençals

Preparació dels ous farcits

  1. En primer lloc, hem de col·locar els ous de Plana de Vic en un pot, afegir-hi aigua i coure’ls durant 10 minuts.
  2. Seguidament, retirarem els ous, els pelarem, els tallarem per la meitat i en buidarem el rovell.
  3. En un bol, barrejarem el rovell amb la tonyina i dues cullerades soperes de maionesa.
  4. Un cop feta la barreja, ho anirem aixafant amb una forquilla fins que quedi una massa compacta.
  5. Després, farcirem els ous durs amb una cullera petita.  Els espolvorejarem amb un toc d’herbes provençals i els decorarem amb una tira de pebrot del piquillo.

El maridatge que mai pot faltar

És important que, per a arrodonir aquest plat, tinguem algun vi, cava o cervesa per completar l’àpat i que no quedi coix. Així doncs, en aquest cas proposem la cervesa com al millor aliat per als ous farcits, ja que és un plat informal i de colla. Per tant, creiem oportú recomanar-vos la cervesa Aniversari de Ratpenat Cervesers, una  Triple Belga diferent i amb caràcters. Aquesta és una cervesa daurada molt aromàtica, amb un agradable gust a malta arrodonit per un raïm que la fa singular. No esperis, doncs, agafa la teva cervesa, i serveix-te tu mateix. Bon profit!

ratpenat cerveserss