Els ous farcits són un plat molt complet i deliciós. A més, pots convertir-lo en moltes variants i, fins i tot, fer-ho amb un estil de pica-pica o canapès. En aquest cas, presentem una recepta amb el farciment de tonyina. No obstant això, ho pots omplir amb què més t’agradi. Els ous són una bona base per fer aquests petits canapès perfectes per a un dinar o sopar amb comensals.
Ous farcits, un plat contundent, senzill i estiuenc
Ingredients necessaris
- 4-6 ous
- 2 llaunes de tonyina
- 1 pot de maionesa
- Pebrots de piquillo
- Herbes provençals
Preparació dels ous farcits
- En primer lloc, hem de col·locar els ous en un pot, afegir-hi aigua i coure’ls durant 10 minuts.
- Seguidament, retirarem els ous, els pelarem, els tallarem per la meitat i en buidarem el rovell.
- En un bol, barrejarem el rovell amb la tonyina i dues cullerades soperes de maionesa.
- Un cop feta la barreja, ho anirem aixafant amb una forquilla fins que quedi una massa compacta.
- Després, farcirem els ous durs amb una cullera petita. Els espolvorejarem amb un toc d’herbes provençals i els decorarem amb una tira de pebrot del piquillo.
El maridatge que mai pot faltar
És important que, per a arrodonir aquest plat, tinguem algun vi, cava o cervesa per completar l’àpat i que no quedi coix. Així doncs, en aquest cas proposem un vi Per tu, per mi Blanc de BODEGUES VISENDRA.