Un plat apte per a tots els gourmets, vegetarians i vegans inclosos!
Ingredients per a 4 persones:
- Mitja coliflor
- 1 nap
- 100 grams de dolç de codony de Productes Naturals Capell
- 8 alls frescos
- 4 dents d’all
- 25 grams de sèsam
- Aigua
- Oli d’oliva i sal
- Cibolet
Preparació
- Per començar, cal posar a escalfar una abundant quantitat d’aigua en una cassola. Separem, a continuació, els ramells de la coliflor i pelem i tallem el nap per introduir-lo a la cassola fins que es cogui durant deu minuts aproximadament.
- Tallem en fines capes els alls i els daurem a la paella amb un bon rajolí d’oli d’oliva. Un cop fet, els retirem i reservem.
- Tot seguit, posem la coliflor i el nap cuit en una batedora i hi afegim els alls daurats. Ho triturem tot mentre ho reguem amb un raig d’oli per a que lligui i fins que quedi homogeni.
- Col·loquem el cibolet en una safata que introduirem al forn durant cinc minuts.
- Després, tallem unes lamines fines de codony de Productes Naturals Capell i ho cubrim amb llavors de sèsam.
- Finalment, alternem la brandada de coliflor amb les làmines de codony en un plat. Hi col·loquem els alls daurats i el cibolet per sobre i hi deixem caure un rajolí d’oli de cibulet.
Maridatge
Aquest plat tradicional el maridarem amb un vi blanc de Vinyes de l’Albà que, de generació en generació, ha anat transmetent tota l’experiència del treball de la terra. Aquest vi és el resultat del respecte per l’entorn, l’estima pel territori i del llegat dels avantpassats.