recepta-gourmet-pizza-mar-muntanya-baco-tonyina

Una pizza que té de tot

Podeu trobar aquesta pizza ja elaborada artesanalment per Queso Perfecto.

 

Ingredients per a la recepta

 

Per a la massa:

  • 500gr de farina
  • 250ml d’aigua temperada
  • 25gr de llevat de forner
  • Una cullerada d’oli
  • Una mica de sal

 

Per al farciment:

  • 2 llaunes de tonyina
  • Bacó a daus
  • Formatge mozzarela
  • Tomàquet triturat
  • Orenga

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem en un recipient la farina, juntament amb l’oli i la sal. I en un altre recipient barregem el llevat amb l’aigua temperada.
  2. Quan s’ha barrejat bé el llevat amb l’aigua, aboquem el líquid en el recipient de la farina, i anem remenant a poc a poc fins a formar una massa que puguem modelar. Pastarem aquesta barreja al voltant d’uns 10 minuts.
  3. Quan l’hàgim pastat bé, deixarem reposar en el mateix motlle perquè la massa augmenti de volum. Ens caldrà al voltant d’1h. i el taparem amb un drap de cuina o paper film, per afavorir el creixement. Més o menys ha de doblar el seu volum.
  4. Passat aquest temps, la massa haurà augmentat i podrem passar a modelar. Posarem una mica de farina sobre el taulell i començarem a modelar i estirar la massa. Podem donar-li la forma que vulguem.
  5. Col·loco a la safata paper d’enfornar o paper d’alumini, perquè la pizza no s’enganxi a la mateixa, i sobre aquesta acoblarem la massa. Posarem una base de tomàquet i orenga, i tot seguit distribuirem els diferents ingredients: tonyina, bacó, formatge i orenga. Tindrem el forn preescalfat a 200 º C i una vegada que estigui, introduïm la pizza.
  6. Jo normalment la tinc uns 20 min. Encara que depenent dels ingredients que usem trigarà una miqueta més o menys.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Almodí Negre d’Altavins, un vi negre dens, de color violaci, brillant i fluïd a la copa. Desprèn aromes de gerds, mores i fruites del bosc, amb notes de regalèssia i espècies. Agradable i carnós, és fresc a la boca i lleugerament tànic. A la retronasal esclaten les aromes de melmelades de fruits vermells.

almodi-negre-altavins

Recepta extreta de: https://lasmariacocinillas.com/2013/02/pizza-de-atun-y-bacon.html/