Los del sud són especialistes en postres, i els pastissets de Tortosa en són un bon exemple. Perquè després no diguis que l’únic que fan és preparar receptes amb arròs i garlar com si no hi hagués demà.
Si t’agrada el dolç i vols menjar alguna cosa diferent i boníssima no dubtis a tastar els Waffles de Dick Waffle!
Preparem pastissets de Tortosa, va:
- 350 grams de farina
- 100 grams de sucre
- Cabell d’àngel
- Un xarrup d’oli
- Un got de moscatell
- 1 ou
Els pastissets es poden fer fora de l’Ebre, i es fan així:
- Comença per preparar la massa: I això és el setanta per cent de la recepta, així que compte que hi ha responsabilitat. Tanta, que ho separarem per parts. La primera, agafar un bol i posar-hi l’ou, i un bon oli.
- Afegeix el moscatell, i la farina: És molt bona idea passar la farina per un colador, i millor idea encara que ho comencis a mesclar.
- Continua amb la resta d’ingredients: Bé, no tots, el cabell d’àngel encara l’hem de guardar. En canvi sí que hi quedarien ben bé unes herbes aromàtiques que tinguis per casa, veus?
- Amaça la massa: Que sona molt bé però cansa la vida i probablement farà que durant una estona et penedeixis d’haver volgut fer pastissets de Tortosa. Però no pateixis, és una cosa passatgera.
- Estira la massa amb un corró, i fes-ne empanades: No és difícil, n’has de fer una rodona i doblar-la com si fos una calzone.
- I a dintre, ara sí, el cabell d’àngel: No tenia massa secret, de fet. Una mica a cadascun, i a tancar-lo ajudant-te d’una forquilla.
- Pintar-ho amb ou, cobrir-ho amb sucre i fornejar, l’únic que falta: Un quart a dos-cents graus és tot el que necessites per poder xalar com ho fan els autèntics tortosins i tortosines!
Ho maridarem amb una bona tassa de ATTIMO SPECIALTY COFFEE 100% Arabica.

En teoria, aquest és el moment en què un redactor et diria que és el típic mossec que et durarà uns quants dies, i que podràs treure en algun cafè amb convidats, però bah, tampoc ens enganyem, passa com amb els bombons, són tan bons que te’ls voldràs fotre tots el primer dia i no te’n quedarà ni un per a guardar.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!