Un còctel de gambes pot convertir-se en un magnífic aliat en els mesos més calorosos de l’any, gràcies a la lleugeresa que aporta, cosa que s’agraeix quan menys de gust ve sentir-se tip com una truja. A més, i això és una cosa que sempre es valora, és ràpida de fer, i ens costarà quatre pessetes i mitja. Som-hi.
Ingredients per al nostre còctel de gambes;
- Un enciam i una bossa de canonges
- 300 grams de gamba salada de PEIXATERIA ROSA
- Una pinya
- Salsa rosa
Posem-nos mans a l’obra
- Prepara els ingredients: La primera cosa que demana l recepta de còctel de gambes és ordre i preparació. Aquest aperitiu no s’ha fet tan famós perquè sí, no pas. És tan famós, més enllà de què hem comentat abans, per la facilitat que suposa fer-lo… sempre i quan ho tinguis tot mig preparat. Així que per començar….
- Talla la pinya a daus. I fes-ho tenint en compte que farem servir una copa transparent per servir-ho! Ja pots fer-t’hi perquè que quedi maca….
- Pela i talla les gambes: Aquesta és la part més difícil de la recepta, més que res, perquè la temptació de menjar-te’n la meitat serà allà contínuament. Ànims, que en necessitem una pila, confiem amb tu! Deixa’n alguna de sencera per decorar, per cert.
- Prepara el verd: Que és la forma més senzilla de dir-te que netegis i tallis l’enciam, i preparis els canonges.
- Munta el plat: Comença per una base verda, incorpora-hi dues cullerades de salsa rosa, continua amb la pinya tallada, segueix amb les gambes tallades, i cobreix de nou amb una nova capa de salsa rosa.
- Decora-ho, i cap a taula: decora la cop amb unes fulles de canonge i amb un parell de gambes senceres, i llest per a servir.
Un detall importantíssim en un bon còctel de gambes és una bona salsa rosa, i hauràs vist que hi hem passat per sobre. Però no t’amoïnis que podràs fer-ala fàcilment seguint dos senzills passos:
- Barrejant en un part una part de quètxup per quatre de maionesa.
- I afegint a la barreja un suau toc de conyac. Llesta!
Ho maridarem amb el cava RESERVA BRUT NATURE CARLES ANDREU.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!