Un pastís fet amor per al dia de l´amor
Ingredients per a la recepta (10 persones)
Per fer el bescuit negre:
- 6 ous
- de mantega a temperatura ambient
- de farina de rebosteria
- de sucre glaç
- de sucre
- 1 pessic de sal
- 1 cdta. de sucre vainillat
- 1 sobre de llevat (tipus Royal)
- de xocolata negra per postres
Pel pastís:
- de nata per muntar (35% de matèria grassa)
- de sucre glaç
- maduixes
- gelatina de poma
- 1 motlle en forma de cor de 22cm.
- mantega per untar el motlle
Elaboració de la recepta
- Unteu el motlle amb mantega.
- Escalfeu el forn a 180ºC.
- Munteu les clares a punt de neu, amb un pessic de sal; afegiu la meitat de sucre, o sigui 50 gr. i deixeu-les ben fermes. Reserveu…
- En un altre bol, bateu la mantega amb la vainilla i els 35gr. de sucre glaç; afegiu els rovells d’ou, un a un i la resta del sucre, (50gr.).
- Afegiu la xocolata desfeta al bany-maria i per últim la farina i el llevat, tamisats…
- Agafeu una mica de les clares muntades i barregeu-la a la crema anterior amb la mà, per estovar-les; desprès ho barregeu tot també amb la mà, amb moviments envolvents i sense remenar, perquè no s’abaixin les clares.
- Aboqueu al motlle i enforneu; coeu de 35 a 40 minuts, sense obrir el forn ni afluixar la temperatura…
- Una vegada cuit, retireu del forn i deixeu refredar damunt d’una reixeta…
- Munteu la nata amb el sucre glaç, (80gr.).
- Talleu el bescuit en tres bases; i poseu la primera damunt de la safata on servireu el pastís…
- Poseu-hi una tercera part de la nata, després un altre pis de bescuit, més nata i una última base de bescuit.
- Amb les maduixes laminades, dibuixeu un cor al centre del pastís i envolteu-lo tot amb nata.
- Abrillanteu les maduixes amb la gelatina de poma, desfeta al bany-maria.
- Reserveu a la nevera fins al moment de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest pastís amb un cava Semisec del Celler Carles Andreu, un cava un color groc pàl·lid amb reflexes verdosos i amb un fi i constant rosari de bombolles. Afruitat al nas amb aroma intens (poma), bones notes de reducció. En boca sec amb un fons fruitós i molt bona acidesa.
Recepta extreta de: http://www.cuinadelamare.com/2016/02/pastis-de-sant-valenti-de-xocolata-nata.html