Una recepta gourmet molt saludable
Ingredients per a la recepta
- 200 gr de fesols d’Hort del Silenci
- 2 pastanagues d’Hort del Silenci
- 50 gr d’espinacs d’Hort del Silenci
- Mitja ceba d’Hort del Silenci
- 2 Patates mitjanes
- Sal
- Oli
- Pebre vermell
- Pebre negre
- Vinagre de vi de cirera de Sirot
Elaboració de la recepta
- Primer com sempre haurem de posar els fesols en remull en aigua i bicarbonat la nit anterior.
- El primer que farem es bullir aquests fesols en aigua, jo sempre hi poso una mica de comí que ajuda a que després no provoquin tantes flatulències.
- Per altra banda tallarem les verdures a daus en el cas de la pastanaga i a la juliana en el cas de la ceba.
- En un cassó posarem la patata sencera a bullir en aigua durant 30 minuts.
- Per altra banda courem la resta de verdures al vapor durant 15 minuts.
- Un cop tenim la patata cuita, la pelarem i la xafarem amb la forquilla juntament amb un pessic de sal i pebre negre.
- Prepararem una simple vinagreta amb l’oli, el vinagre i la sal.
- La resta de verdures les barrejarem amb els fesols i ho amanirem amb la vinagreta que acabem de preparar.
- Agafarem un motlle rodó i muntarem el plat, posarem una base de patata i a sobre hi posarem les verdures i els fesols.
- I ja tindrem el plat muntat. Com us he dit un plat ben sa i com veieu gens complicat!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Sirot Negre Criança de Sirot. Un vi de color vermell intens, negre i dens. Té molt bona entrada en boca, equilibrat i amable, i un perfil aromàtic complex, amb records de fruites i lleugeres notes vegetal.
Recepta extreta de: https://estoneslliures.blogspot.com.es/2014/05/timbal-de-fesols-i-verdures.html
Imatge extreta de: Gastronomia Activa