llegums-sirot

 

Una recepta gourmet molt saludable

 

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer com sempre haurem de posar els fesols en remull en aigua i bicarbonat la nit anterior.
  2. El primer que farem es bullir aquests fesols en aigua, jo sempre hi poso una mica de comí que ajuda a que després no provoquin tantes flatulències.
  3. Per altra banda tallarem les verdures a daus en el cas de la pastanaga i a la juliana en el cas de la ceba.
  4. En un cassó posarem la patata sencera a bullir en aigua durant 30 minuts.
  5. Per altra banda courem la resta de verdures al vapor durant 15 minuts.
  6. Un cop tenim la patata cuita, la pelarem i la xafarem amb la forquilla juntament amb un pessic de sal i pebre negre.
  7. Prepararem una simple vinagreta amb l’oli, el vinagre i la sal.
  8. La resta de verdures les barrejarem amb els fesols i ho amanirem amb la vinagreta que acabem de preparar.
  9. Agafarem un motlle rodó i muntarem el plat, posarem una base de patata i a sobre hi posarem les verdures i els fesols.
  10. I ja tindrem el plat muntat. Com us he dit un plat ben sa i com veieu gens complicat!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Sirot Negre Criança de Sirot. Un vi de color vermell intens, negre i dens. Té molt bona entrada en boca, equilibrat i amable, i un perfil aromàtic complex, amb records de fruites i lleugeres notes vegetal.

SIROT-NEGRE-CRIANCA

Recepta extreta de: https://estoneslliures.blogspot.com.es/2014/05/timbal-de-fesols-i-verdures.html
Imatge extreta de: Gastronomia Activa