Preparem un pastís de poma, sense cap mena de dubte una de les receptes angleses més interessants que trobarem en el seu receptari, i alhora, una fantàstica recepta per cuinar amb nens i nenes, que ja sabem que a molts Gourmets catalans els encanta cuinar amb els petits de casa.
Ingredients necessaris
- 250 ml de llet
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre
- Un sobre de llevat químic
- Un parell d’ous
- I un parell o tres de pomes
- Confitura d’albercoc
- Melmelada al gust
Començem a fer el pastís de poma
- Primer pas, fer la massa. Començarem la nostra recepta de pastís de poma agafant un bol (si pot anar al forn, millor que millor), i incorporant-hi la farina, el sucre, el llevat, la llet i els dos ous. Això ho hem de barrejar, cosa que et recomanem fer amb la batedora, a no ser que tinguis ganes d’exercitar els teus tríceps.
- Temps per les pomes. Peleu-les, traieu-n’hi el sor, i talleu-les a daus petits. Si teniu un pelador, és un bon moment perquè, en cas de tenir ajuda de canalla, us treguin feina tot preparant-les. Un cop ho tinguis fet, ja podràs incorporar-les al bol, i remenar-ho tot amb cura, que no se’ns maregin.
- Tapa la barreja: És possible que hagis sentit a parlar del paper sulfurat, oi? Bé, ara el farem servir per tapar la nostra barreja. En cas que no sàpigues què és, no et preocupis, ho pots fer amb paper de forn, que és exactament el mateix, però amb un nom menys complicat.
Toca decorar
- Treballa la decoració del pastís: Prepara l’altra poma, pelant-la, traient-n’hi els sobrants i fent-la a làmines. A més, segur que recordes la típica presentació del pastís de poma, així que de ben segur que et quedaran perfectes.
- Enforna-ho. Si el bol pot anar al forn, col·loca-hi les làmines de poma directament. Si no, traspassa-ho a un motlle (unta’l amb mantega, si no és antiadherent), i decora igualment amb la fruita. Enforna durant tres quarts d’hora a 150º…
- Pinta’l, i ja estarem: I una vegada estigui cuit (recorda que clavar un escuradents és una gran manera de saber si un pastís és cuit per dintre), pinta’l amb confitura d’albercoc i presenta’l amb una mica de la teva melmelada preferida. Llest per servir!
A més, ho maridarem amb un cava Semi Sec Carles Andreu de CELLER CARLES ANDREUcom a millor acompanyant d’aquestes postres.
I, així és com, en poc més d’una hora, hauràs acabat la teva recepta de pastís de poma, bona i dolça com el millor dels caramels. I ei, sense embrutar no gaire més que un bol, la batedora i un pelador de fruita, no et queixaràs!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!