Pasta fresca

Una bona manera de preparar pasta i no caure en la repetició d’utilitzar sempre les mateixes salses i acompanyaments.

Un cop proveu aquesta recepta de pasta, ja veureu com repetireu! Les verdures són ecològiques extretes dels camps de La Catxaruda i la salsa romesco de Priorat Natur.

INGREDIENTS:
– 250 grams d’espaguetis fins
– Salsa romesco de Priorat Natur
– 500 ml de brou d’au
– 1 enciam meravella
– 1 ceba
– 2 tomàquets
– 4 espàrrecs verds
– 60 grams de múrgoles
– Pastanaga
– Julivert
– Oli d’oli verge extra i sal

PREPARACIÓ:

1. Primerament, hem de posar una olla al foc amb aigua, sal i oli. Quan bulli l’aigua, fem coure les verdures ja talladetes del llistat d’ingredients tots de La Catxaruda. Un cop cuites, traieu-les i les deixeu refredar en aigua freda.

2. En la mateixa aigua que hem utilitzat per coure les verdures, coem la pasta durant 5 minuts procurant que quedi al dente. Colem la pasta, i la enrotllem amb l’ajuda d’una forquilla, després la reguem amb una mica d’oli.

3. Després, en una paella al foc poseu el brou d’au amb la salsa de romesco de Priorat Natur i ho deixem reduir fins que quedi una salsa homogènia. Quan ja estigui fet, remullem els espaguetis en la salsa de romesco com també les verdures, perquè tot agafi el sabor del romesco.

4. Finalment, traiem la pasta i la verdura de la paella quan ja hagin agafat el gust de romesco. Per guarnir el plat, afegirem les múrgoles saltades amb all i julivert i tires fines de pastanaga.

MARIDATGE:
Us recomanem per aquest plat el vi rosat de Vinya Janine elaborat amb Merlot. Un vi que transmet la seva joventut i és molt fresc i equilibrat.

 

Vinya Janine rosat