Hummus

Recepta mil·lenària famosa en tot el Mediterrani amb el toc autocton dels cigrons La Montoliva

Us ensenyarem a fer una recepta mil·lenària famosa en tot el Mediterrani, sobre tot a la part oriental. Això sí, nosaltres utilitzarem cigrons catalans de La Montoliva, per donar-li un toc autòcton a la recepta. Esperem que ho gaudiu!

INGREDIENTS PER L’HUMMUS:
– 400 grams de cigrons de La Montoliva
– 2 cullerades de Tahini
– 1 dent d’all
– 2 cullerades petites de comí
– Suc de mitja llimona
– Julivert
– Sal i pebre vermell
– Oli d’oli verge extra

INGREDIENTS PEL TAHINI:
Per si voleu fer aquest ingredient a casa:
– 2 cullerades de sèsam torrat
– Aigua (o oli) i sal

PREPARACIÓ:

1. Primer de tot, hem de netejar bé els cigrons de La Montoliva amb aigua. A continuació, els posarem dintre de la batedora.

2. Per fer el Tahini a casa, hem d’agafar les cullerades de sèsam torrat (si no ho està, els torrem 5 minuts en una paella a foc mitjà) i posar el sèsam en una picadora juntament amb aigua o oli i poca sal. Ho hem de triturar-ho tot fins que quedi una pasta fina.

3. En la batedora on hem posat els cigrons hem d’afegir la dent d’all, la sal, les dues cullerades de comí, el suc de llimona i les cullerades de Tahini prèviament preparat. Ho batem bé mentre anem abocant aigua poc a poc, fins que quedi una pasta amb cos, cremosa i amb textura. Controleu la mà a l’hora d’afegir l’aigua, no ens hem d’excedir!

4. Quan ho tenim tot batut, passem l’hummus a un bol i amb una cullera anem fent cercles al centre de la pasta. Allà mateix escamparem pebre vermell i julivert al nostre gust. Finalment, ho reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i llestos!

5. Per acompanyar aquest plat, és recomanable fer-ho amb pa, especialment amb pa de pita. Per la beguda, us suggerim la cervesa L’Obaga de Ctretze Pirineus – Cervesa artesana. una cervesa amb caràcter.

 

L'Obaga CTRETZE