Benvinguts/des gourmets, la crema de cigrons, el popular hummus, que triomfa a dia d’avui és molt fàcil de fer i rica en beneficis per a la salut. Vols descobrir-ho?
Recepta mil·lenària famosa de l’hummus
Us ensenyarem a fer una recepta mil·lenària famosa en tot el Mediterrani, sobre tot a la part oriental. Això sí, nosaltres utilitzarem cigrons catalans, per donar-li un toc autòcton a la recepta. Esperem que ho gaudiu!
Ingredients per a fer l’hummus
– 400 grams de cigrons
– 2 cullerades de Tahini
– 1 dent d’all
– 2 cullerades petites de comí
– Suc de mitja llimona
– Julivert
– Sal i pebre vermell
– Oli d’oli verge extra
Per a fer el tahini
– 2 cullerades de sèsam torrat
– Aigua (o oli) i sal
La preparació de l’hummus
- Primer de tot, hem de netejar bé els cigrons amb aigua. A continuació, els posarem dintre de la batedora.
- Ara, per fer el Tahini a casa, hem d’agafar les cullerades de sèsam torrat (si no ho està, els torrem 5 minuts en una paella a foc mitjà) i posar el sèsam en una picadora juntament amb aigua o oli i poca sal. Ho hem de triturar-ho tot fins que quedi una pasta fina.
- Després, en la batedora on hem posat els cigrons hem d’afegir la dent d’all, la sal, les dues cullerades de comí, el suc de llimona i les cullerades de Tahini prèviament preparat. Ho batem bé mentre anem abocant aigua poc a poc, fins que quedi una pasta amb cos, cremosa i amb textura. Controleu la mà a l’hora d’afegir l’aigua, no ens hem d’excedir!
- Seguidament, quan ho tenim tot batut, passem l’hummus a un bol i amb una cullera anem fent cercles al centre de la pasta. Allà mateix escamparem pebre vermell i julivert al nostre gust. Finalment, ho reguem tot amb un bon raig d’oli d’oliva i llestos!
- Per acompanyar aquest plat, és recomanable fer-ho amb pa, especialment amb pa de pita. Per la beguda, us suggerim la cervesa Safrània 365 de BOIXETS

Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!