Un pa de pessic diferent i depurador per al nostre cos
Ingredients per a la recepta
- 240 ml d’aigua
- 1 cullerada plena de te negre de Xocate
- 200 g de farina de Menja
- 1culleradeta dellevat químic
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 mica de sal, 1 culleradeta de gingebre mòlt
- 150 g de sucre
- 55 g de mantega freda
- 1 ou L lleugerament batut de Granja Slou
- 2 cullerades de mel de Mel dels Erms
Elaboració de la recepta
- Preescalfar el forn a 180 º C i greixar un motlle quadrat d’uns 20cm de costat, o similar.
- Portarl’aiguaa ebullició, retirar del foci afegirel te.
- Deixar infusionar uns cinc minuts, filtrar i reservar.
- Barrejar en unbolla farinaambel llevat,el bicarbonat, la sal, el gingebremòltiel sucre.
- Afegiu-hi la mantega tallada en glaçons i treballar-lo amb les mans, fregant bé amb la punta dels dits, fins aconseguir una textura similar al pa ratllat.
- Incorporar l’ou, la melassa o mel i el te filtrat i barrejar amb una espàtula o cullera de fusta fins que quedi homogeni.
- Abocar al motlle i coure durant uns 30-35 minuts, fins que estigui daurat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest pa de pessic amb un cava Reserva de l’avi de Canals i Munné.
Recepta extreta d’aquí
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!