pa-de-pessic-te-negre-gingebre

Un pa de pessic diferent i depurador per al nostre cos

Ingredients per a la recepta

  • 240 ml d’aigua
  • 1 cullerada plena de te negre d’Aroma del Te
  • 200 g de farina
  • 1culleradeta dellevat químic
  • 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1 mica de sal, 1 culleradeta de gingebre mòlt
  • 150 g de sucre
  • 55 g de mantega freda
  • 1 ou L lleugerament batut
  • 2 cullerades de melassa o mel

 

Elaboració de la recepta

  • Preescalfar el forn a 180 º C i greixar un motlle quadrat d’uns 20cm de costat, o similar.
  • Portarl’aiguaa ebullició, retirar del foci afegirel te.
  • Deixar infusionar uns cinc minuts, filtrar i reservar.
  • Barrejar en unbolla farinaambel llevat,el bicarbonat, la sal, el gingebremòltiel sucre.
  • Afegiu-hi la mantega tallada en glaçons i treballar-lo amb les mans, fregant bé amb la punta dels dits, fins aconseguir una textura similar al pa ratllat.
  • Incorporar l’ou, la melassa o mel i el te filtrat i barrejar amb una espàtula o cullera de fusta fins que quedi homogeni.
  • Abocar al motlle i coure durant uns 30-35 minuts, fins que estigui daurat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest pa de pessic amb un Cava Reserva Barrica Brut Nature del Celler Carles Andreu, un cava molt afruitat amb una fusió subtil entre el vi i la barrica. En boca és suau, amb bona estructura, retronasal de fusta, fresc i persistent, amb un esclat de bombolletes que aporten una sensació agradable de pessigolleig.

 carles_andreu_reserva_barrica_brut_nature

Recepta extreta de: http://www.directoalpaladar.com/postres/bizcocho-de-te-negro-al-jengibre-receta