El pastís de la tardor
Ingredients per a la recepta
Per al pa de pessic de moniato
- 380gr moniato de La Masia
- 1 tassa d’ametlla mòlta
- 1 cullerada de farina de coco
- 3 ous ressò
- 3 cullerades de llet de coco
- 2 cullerades d’oli de coco
- 1/2 cullerada de mel
- 2 culleradetes de llevat
Per a la crema de castanyes
- 300 gr castanyes de La Masia
- 300 ml llet de coco
- 1 culleradeta mel
- 1 canyella en branca
- pell de 1/4 de llimona
Elaboració de la recepta
Per al pa de pessic de moniato
- Bullim el moniato fins que es pugui picar fàcilment
- Preescalfem el forn a 180º amunt i avall
- Introduïm a la batedora tots els ingredients, vam batre fins quedi una massa uniforme
- Greixem un motlle i posem la massa. Fiquem al forn durant aproximadament 40 minuts. Si us ha quedat molt humit poseu l’opció de ventilador al forn.
- Quan la part de dalt estigui daurada i punxem amb un escuradents i surti net el pa de pessic estarà llest. Esperem a que es refredi i desmotllem.
Per a la crema de castanyes
- Escaldem les castanyes (prèviament els haurem fet un tall) durant 5 minuts
- Les pelem i les fiquem en un pot juntament amb la resta d’ingredients. Deixem coure a foc mitjà durant 15-20 minuts, sense que arribi a bullir, perquè s’acabin d’estovar les castanyes.
- Traiem la canyella i la llimona. Batrem les castanyes amb la llet fins a fer un puré. Si queda molt espès podreu afegir més llet de coco.
- Llest!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava rosat Reserva Brut Barrica Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un cava varietal de Trepat, original per la tonalitat i el seu color rosat. El plaer en la seva degustació s’inicia amb la seva estètica que ens suggestiona psicològicament, doncs els seus tons ens porten a un mon de tendresa i romanticisme. El seu caràcter és estructurat, madur, intens, molt complexe i ric amb aromes de fruits vermells barrejats amb aromes de pastisseria, canyella i mel.
Recepta extreta de: https://fisiopaleo.wordpress.com/2014/11/11/bizcocho-de-boniato-con-crema-de-castanas/