pa-pessic-moniato-crema-castanyes

 

El pastís de la tardor

 

Ingredients per a la recepta


Per al pa de pessic de moniato
  • 380gr moniato de La Masia
  • 1 tassa d’ametlla mòlta
  • 1 cullerada de farina de coco
  • 3 ous ressò
  • 3 cullerades de llet de coco
  • 2 cullerades d’oli de coco
  • 1/2 cullerada de mel
  • 2 culleradetes de llevat

 

Per a la crema de castanyes
  • 300 gr castanyes de La Masia
  • 300 ml llet de coco
  • 1 culleradeta mel
  • 1 canyella en branca
  • pell de 1/4 de llimona

 


Elaboració de la recepta

Per al pa de pessic de moniato
  1. Bullim el moniato fins que es pugui picar fàcilment
  2. Preescalfem el forn a 180º amunt i avall
  3. Introduïm a la batedora tots els ingredients, vam batre fins quedi una massa uniforme
  4. Greixem un motlle i posem la massa. Fiquem al forn durant aproximadament 40 minuts. Si us ha quedat molt humit poseu l’opció de ventilador al forn.
  5. Quan la part de dalt estigui daurada i punxem amb un escuradents i surti net el pa de pessic estarà llest. Esperem a que es refredi i desmotllem.

Per a la crema de castanyes

  1. Escaldem les castanyes (prèviament els haurem fet un tall) durant 5 minuts
  2. Les pelem i les fiquem en un pot juntament amb la resta d’ingredients. Deixem coure a foc mitjà durant 15-20 minuts, sense que arribi a bullir, perquè s’acabin d’estovar les castanyes.
  3. Traiem la canyella i la llimona. Batrem les castanyes amb la llet fins a fer un puré. Si queda molt espès podreu afegir més llet de coco.
  4. Llest!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava rosat Reserva Brut Barrica Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un cava varietal de Trepat, original per la tonalitat i el seu color rosat. El plaer en la seva degustació s’inicia amb la seva estètica que ens suggestiona psicològicament, doncs els seus tons ens porten a un mon de tendresa i romanticisme. El seu caràcter és estructurat, madur, intens, molt complexe i ric amb aromes de fruits vermells barrejats amb aromes de pastisseria, canyella i mel.

cavarosatbarrica-carles-andreu

Recepta extreta de: https://fisiopaleo.wordpress.com/2014/11/11/bizcocho-de-boniato-con-crema-de-castanas/