mongetes yaya

 

Un tresor de recepta que es conserva passin els anys que passin

Ingredients per a la recepta (4 o 5 persones)

  • 500 gr. de Mongeta del Ganxet D.O.P del Mas Jaume Colomer
  • 180 gr. d’orella de porc
  • 180 gr. el  morro de porc
  • 1 trosset de xoriço
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cabeça d’alls
  • Sal i pebre

Elaboració de la recepta

  • Si les mongetes les compreu ara, en aquesta època de l’any, no caldrà que les poseu en remull la nit abans, són tant tendres que es desfarien.
  • Renteu en compte les mongetes i les carns.
  • Poseu en una olla ampla, les mongetes, el morro, la orella, la fulla de llorer, la cabeça d’alls, salpebreu, (el xoriç el podeu afegir 10 minuts abans d’acabar la cocció, això al gust), cobriu amb aigua tots els ingredients, uns dos dits.
  • Enceneu el foc i el poseu alt, fins que bulli, una vegada bull, abaixeu el foc, deixeu uns 20 o 25 minuts aneu controlant, no us despisteu!
  • Reposeu 5 minuts tapat amb un drap.
  • Tot seguit emplateu.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Parrell Jove Novell 2015 del Celler Aibar 1895, un vi negre lleuger per gaudir festivament, però tot i així amb cos, suau a la boca, saborós i agradable.

parrel jove

Recepta extreta de: http://cuinacinc.blogspot.com.es/2011/11/mongetes-del-ganxet-la-manera-de-la.html