melos-vedella-parmentier-patata

 

Un plat que es derreteix a la boca

 

Ingredients per a la recepta

Per la galta rostida a baixa temperatura

  • 4 galtes de vedella d’Eco Carn Casa Masover

 

Per la salsa de vedella

  • 1 kg d’ossos de vedella
  • 2 potes de vedella
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • Vi negre

 

Pel parmentier de patata

  • 1 kg de patata Roosevelt
  • 250 g de mantega
  • 250 g de nata
  • Sal i pebre
  • Camagrocs, trompetes de la mort i tòfona

 

Elaboració de la recepta

  1. Envasarem les galtes sense netejar, ni el greix, la pell i els cartílags, en bosses de buit de cocció al programa número 4. Les ficarem a la Roner prèviament calenta a 70 graus durant 38 h.
  2. Quan finalitzi el procés, ficarem l’abatidor de temperatura durant 30 minuts. En el moment de servir-les, les tornarem a posar a la Roner a 70 graus durant 30 minuts abans d’emplatar.
  3. Per fer la salsa de vedella, deixarem daurar els ossos i les potes de vedella al forn, fondejarem bé les verdures, ho barrejarem amb els ossos, ho desglassarem amb el vi negre i ho cobrirem d’aigua. Ho deixarem coure a foc suau unes 3 hores.
  4. Per al parmentier de patata, courem les patates al forn durant 45 minuts a 180 graus, les pelarem i les reservarem. Posarem la nata a bullir i la barrejarem amb la patata, la mantega, la sal i el pebre.
  5. Per al muntatge, a la base del plat hi posarem el parmentier, tallarem a porcions la galta i la posarem a sobre, ho salsejarem amb la salsa de vedella i els bolets, i hi posarem unes tires de tòfona just al moment de servir.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Llabustes Cabernet Sauvignon 2013 de Cellers Vila Corona, un vi negre de color vermell “cirera” amb aromes de fruita madura. Un vi que us deixarà unes sensacions de fruites vermelles i negres.

llabustes-cabernet-sauvignon

 

Recepta extreta de: http://www.somdemercat.cat/ca/recepta-vedella-parmentier-t%C3%B2fona