macarrons-olives

 

Una recepta per menjar bé en qualsevol ocasió

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 400 grams de macarrons de Riet Vell
  • 3 escalunyes
  • 3 grans d’all
  • 1 bulb de fonoll
  • 400 grams de tomàquet natural triturat
  • 1 llauna d’olives empeltre de Blai Peris
  • 1 branqueta de romaní
  • formatge emmental ratllat
  • pebre negre acabat de moldre
  • 1 mica de sucre
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Cou la pasta en abundant aigua salada com fas normalment. Pela el fonoll i talla’l a daus, pela i pica les escalunyes i les dents d’all, talla en rodanxes les olives negres.
  2. En una paella àmplia posa un rajolí d’oli d’oliva i ofega a foc mitjà el fonoll. Passats uns minuts incorpora les escalunyes i els alls i continua a foc lent la cocció, fins que la ceba estigui tendrá. Si el fonoll queda una mica cruixent és una delícia després en la degustació.
  3. Incorpora després el tomàquet triturat, salpebra al gust, afegeix un polsim de sucre per regular l’acidesa i les olives negres. Fes la salsa a foc mitjà-baix, fins que l’aigua dels tomàquets s’hagi evaporat.
  4. Quan la pasta i salsa estiguin fetes, barreja-les bé abans de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Rosat 2014 de Vinya Janine, un vi rosat de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

rosat-vinya-janine

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2009/04/04/rigatoni-con-hinojo-y-aceitunas/