Ingredients (per a 4 persones):
– 100 g d’arròs rodó (millor si és especial per a postres)
– 1 branca de canyella
– Canyella en pols
– 120 g de sucre (o al gust de cadascun)
– 10 g de mantega (opcional)
– 1 pell de taronja
– 1 pell de llimona (evitant la part blanca perquè no amargui)
– 1,250 litres de llet sencera.
Preparació
– Renta bé l’arròs per a retirar el midó (fins que l’aigua deixi de sortir de color blanc).
– En una casserola, cou la llet juntament amb l’arròs, la pell de taronja i de llimona i la branca de canyella. Fes-ho a foc mitjà-alt durant uns 10 minuts, transcorreguts els quals, baixa a foc mitjà-baix per a continuar coent durant una mitja hora. És imprescindible que vagis controlant l’arròs i removent-lo per a evitar que s’enganxia.
– Quan faltin uns 10 minuts de cocció, afegeix el sucre i continua removent.
– Quan estiguis a punt de retirar-ho del foc, pots afegir la mantega si vols que et quedi més melós.
– Un cop fet l’arròs, el distribueixeu-ho en bols petits i espolvoreja-ho per damunt amb la canyella en pols.
També pots decorar-ho amb trossets de la branca de la canyella.
Nota: si no us agrada la canyella, pots substituir-la per per vainilla o per anís.