Fer lluç al forn és, més enllà d’una idea deliciosa, una bona manera d’aprofitar l’estona, ja que mentre estem preparant una recepta de peix deliciosa, podem dedicar una estona valuosíssima a fer el que més ens agradi. Avantatges de què la teca es faci pràcticament sola! Per això, us presentem aquesta recepta.
Ingredients necessaris
- 1 lluç que faci goig Fruits de la mar
- 4 o 5 patates ben grosses
- Un parell de tomàquets i dues cebes
- Una copa de vi blanc (Bodegues Visendra)
- Oli, sal, i pebre (Bernat Herbes Urgell)
Com fer lluç al forn:
- Compra bon producte: La primera cosa que cal fer, i en això no hi ha gaire secret, és anar a veure els nostres amics peixaters i comprar una bona peça de lluç. Demana que te’l deixin ben net i tot això que t’estalviaràs de feina a casa.
- Prepara un llit de ceba: Un cop ho tinguis, talla a juliana la ceba, a poder ser sense plorar, i reparteix-la ben repartida a la placa del forn plana, aquella que molta gent crec que només serveix per aguantar-hi les olles i paelles. Per cert, no te n’oblidis d’untar-la amb un bon oli, prèviament.
- Enforna, i prepara la resta del llit: Cinc minuts a 180º seran suficients. Aprofita aquesta estona per pelar i tallar a rodanxes les patates, i pel mig els tomàquets.
- Deixa la safata a punt: Ho col·loques tot sobre el llit de ceba, sal i pebre que no faltin a casa de tot bon Gourmet Català, i una copeta de vi blanc per sobre. Per sobre de les patates, s’entén.
- Afegeix el peix: Haurem d’esperar que les patates facin pinta gairebé d’estar llestes, per afegir-hi el lluç, si no, quedarà sec com una sola de safata, i això seia un desastre! No oblidis afegir-hi sal i pebre, aquí també.
- Llestos! Entre vuit i deu minuts després, tindràs llesta la teva recepta de lluç al forn. Així de fàcil i així de senzill.
Pel maridatge, proposem el vi blanc XPM de les Bodegues Visendra.
ESTABLIMENTS A ON PODEU TROBAR ELS PRODUCTES
Fruits de la Mar
RESTAURANTS A ON PODEU DESGUSTAR RECEPTES IGUALS O SIMILARS
Restaurant Les Salines
Quanta estona hem estat preparant el lluç al forn? Vint minuts? I què, t’ha semblat difícil? Oi que no? Doncs, avui si ens ajudes a combatre el mite de què cuinar receptes de peix porta molta feina i és molt complicat!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!