Benvinguts/des gourmets, el llom de lluç amb salsa d’ametlla.
Lluç amb ametlla sabor exquisit
Ingredients per a la recepta
- 2 lloms de lluç per persona
- 1 llesca de pa
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 125 gr d’ametlles crues pelades de Can Massana
- 1/2 got de vi blanc
- 1 brins de safrà
- Oli d’oliva
- Julivert picat
- Sal i pebre
Elaboració del lluç amb ametlla
- Piquem la ceba el julivert i l’all.
- Després en una paella amb una mica d’oli fregim les ametlles i la llesca de pa i reservem.
- En el mateix oli si veiem que ha quedat poc després de fregir les ametlles afegirem una mica més, sofregim la ceba quan aquest gairebé cosida afegim l’all i el vi i deixem el deixem uns minuts bullir perquè s’evapori l’alcohol.
- Després posem al vas de la batedora les ametlles el safrà i el crostó i liqüem després en una olla profunda posem els lloms de lluç els cobrim d’aigua li posem una mica de sal i deixem que arrenqui el bull només per dos minuts a un foc mig, això farà que els lloms estiguin molt blancs, vam treure amb cura i reservem.
- Una vegada que tenim la picada passat per la batedora l’hi afegim al sofregit de la ceba ho barregem molt bé, afegim els lloms i deixem que d’uns bulls mentre tot es barreja i la salsa aquest espessa.
- Per emplatar li posarem julivert picat per sobre i desitja poses unes ametlles d’acord teu gust també ho pots s’acompanyi d’unes patates al voltant del peix.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Gisele de Mastinell, un vi blanc que és un repte als sentits, la seva complexitat abruma i convida a experiències gastronòmiques per sobre de lo quotidià, un vi diferent que no permet ser oblidat un cop el proves. 100% ecològic.
Recepta extreta de: http://chefalpaso.com/comida-espanola-lomo-de-merluza-en-salsa-de-almendras.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!